Koronada Bir İlk!

Koronada Bir İlk!

08 Haziran 2021 - 10:23

24 saatte 2 bin 123 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği ve salgınla mücadele zor günler yaşayan Hindistan'da ​9 yaşındaki dişi aslan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, Asya aslanının ölümü ülkede koronavirüs kaynaklı ilk hayvan ölümü olarak kayıtlara geçti


 
Güney Hindistan'ın Chennai kentindeki bir hayvanat bahçesinde Neela adındaki 9 yaşındaki dişi Asya aslanı, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından hayatını kaybetti. Dişi aslanın ölümü, Hindistan'da koronavirüs kaynaklı ilk hayvan ölümü olarak kayıtlara geçti.

Hayvanat bahçesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, dişi aslanın ölümden sadece bir gün önce burun akıntısı da dahil olmak üzere semptomlar gösterdiği ve hemen tedavisine başlandığı belirtildi.


 
Yetkililer, 23 ve 19 yaşındaki iki dişi aslanın sağlık durumunun da kritik olduğunu ve testlerin artmasıyla pozitif vaka sayısında da artış beklediklerini söylediler.

Hayatını kaybeden Neela dışında 8 aslanın daha koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

8 ASLANIN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI

Hindistan'da Mayıs ayında 8 Asya aslanına veterinerlerin iştahsızlık, öksürük gibi belirtiler fark etmesiyle, koronavirüs testi uygulamasının ardından yapılan test sonuçları pozitif çıkmıştı. 

Virüsün insanlardan mı yoksa hayvanlardan mı geçtiğini belirlemek amacıyla genom dizilimi için örnekler alınmış, aslanlardaki koronavirüs vakalarının Hindistan'da türünün ilk örneği olduğu tahmin edilmişti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x