Koronavirüs Aşısında Yeni Gelişme!

Koronavirüs Aşısında Yeni Gelişme!

30 Kasım 2020 - 15:36 - Güncelleme: 30 Kasım 2020 - 15:55

ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna koronavirüs aşısına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Kovid-19 aşısı 3. faz denemede genelge yüzde 94.1, bazı ciddi vakalarda ise yüzde 100 etki sağladı." ifadelerini kullanıldı



Son dakika bilgilerine göre, ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna koronavirüs aşısına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kovid-19 aşısı 3. faz denemede genelge yüzde 94.1, bazı ciddi vakalarda ise yüzde 100 etki sağladı." ifadelerini kullanıldı.

Moderna, dünya çapında 196 gönüllünün katılımıyla oluşan ilk analizine göre, aşının yüzde 94.1 etkili bulunduğunu açıkladı. Katılımcılardan hiçbiri koronavirüsü sert semptomlarla geçirmezken, 30 katılımcının koronavirüsü ağır semptomlarla geçirdiği belirtildi.

"SON DERECE ETKİLİ BİR AŞIMIZ OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Moderna’nın aşı ekibinin başında yer alan Dr. Tal Zaks, "Kovid-19 aşısı 3. faz denemede genelge yüzde 94.1, bazı ciddi vakalarda ise yüzde 100 etki sağladı." ifadelerini kullanıldı. Zaks, "Son derece etkili bir aşımız olduğuna inanıyoruz. Artık bunu kanıtlayacak verilere sahibiz. Bu salgını yok etmekte önemli bir rol oynamayı umuyoruz" dedi.


Açıklamada, şirketin pazartesi günü itibariyle ABD’de acil kullanım iznine ve Avrupa’da koşullu pazarlama iznine başvurduğu duyuruldu.

Milyonlarca dozu hazırlandığını belirten Moderna yetkilileri, 2020 yılı sonuna kadar ABD'de 10 milyon kişinin aşılanmasının mümkün olduğunu aktardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x