Koronavirüs Belası Büyüyor!

Koronavirüs Belası Büyüyor!

23 Mart 2020 - 11:24

Dünyada Covid-19'un en etkili olduğu ülkelerden ABD'de bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor. Peki koronavirüste vaka sayısının en yüksek olduğu 3. ülke konumundaki ABD'de son durum ne?



Ülkedeki virüs rakamlarını takip eden Johns Hopkins Üniversitesi'nin paylaştığı son verilere göre vaka sayısı 26 bin 747'ye, ölü sayısı 340'a ulaştı.


Virüsün her eyalete yayıldığı ABD'de, salgınının en yoğun görüldüğü New York, Washington ve California eyaletlerinde toplumsal olay ve doğal afet durumlarında yarı zamanlı görev yapan ulusal muhafızların harekete geçirildiği duyuruldu. 


ABD'deki gelişmeleri ve aşı çalışmalarındaki son durumu: 


"Şu an ABD'de 35 binin üzerinde vaka ve 471 tane de Amerikalı vatandaş hayatını kaybetti. 50 eyalette de bu virüs bulaşmış durumda. Eyalet valilerinin verdiği talimat doğrultusunda 100 milyonun üzerinde ABD'li şu anda evinde. Üçte biri şu an çalışmıyor ve işe gitmiyor. Ayrıca dün Başkan Trump, New York, Washington ve California eyaletlerinde ulusal muhafız kuvvetlerinin sokağa ineceğini açıkladı. Bunlar yarı sivil ordu gibi. Sivil hayattan gelen askerler diyebiliriz. Afet döneminde veya acil durumlarda topluma destek amacıyla sahaya iniyorlar. Bunun dışında panik havası devam ediyor tabii. New York'ta Belediye Başkanı yetersiz medikal ürünler nedeniyle sürekli sitem ediyor.


Aşı konusunda Başkan Trump'ın zaman zaman yaptığı açıklamalar var. Aşı testi ile ilgili Seattle'da bir kadına test yapıldı geçen hafta. 45 deneğe aşı yapıldı ve bu çalışmalar devam ediyor. Ama bilinen şu ki 1 yıldan önce aşının bulunması çok zor. Başka ilaç firmaları deneyler yapıyor. İlaç konusunda Trump yönetiminin söylediği bazı ilaçlar var. Sıtma ilacı ve diğer antiviral bir ilaç olan Remdesivir adlı bir ilaç. Yararlı olabileceği konusunda bazı yorumlar var ama etkili olup olmadığı konusunda net bir sonuç yine yok. Trump bu şekilde aslında kamuoyunu rahatlatmaya çalışıyor ama aşı konusunda 1 yıldan önce bir sonuç olacağını düşünmüyoruz." 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x