Kritik Açıklama Geldi!

Kritik Açıklama Geldi!

07 Temmuz 2021 - 17:54

Çiftlik Bank soruşturmasında gelen son dakika haberi Mehmet Aydın ile ilgili merak edilen bir aşamada daha soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesinin ardından sorgusu tamamlanan Çiftlik Bank'ın kurucusu tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, çıkarıldığı Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı


Binlerce kişiyi dolandırıp yıllarca süren firarının ardından gözaltına alınan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın savcılık sorgusu tamamlandı. Yaklaşık 4 saat süren ifadenin ardından Aydın, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

TOSUNCUK TUTUKLANDI

Tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Mehmet Aydın, hakimlikteki sorgusunun ardından 'Suç işleme amacıyla örgüt kurma', 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçlarından tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne cezaevine gönderildi.

"TÜM MAĞDURLARA KARŞI SORUMLU"

Öte yandan, binlerce kişiyi kar vaadiyle dolandırıp yurtdışına kaçtıktan sonra Türkiye'ye getirilen Mehmet Aydın hakkında savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen yazıda, Mehmet Aydın ile ilgili çarpıcı bilgilere yer verdi.

Aydın'ın tüm mağdurlara karşı sorumlu olduğunu kaydeden savcılık, "Hileli işlemlerle gerçek bir ticaret yapıldığı izlenimini uyandırdı.

Aslında en başından beri edimlerini ifa edemeyeceğini bildiği halde sistemi sürdürüp sonrasında da yurt dışına kaçtı" tespitini yaptı.

"EN BAŞINDAN BERİ BİLDİĞİ HALDE KAÇTI"

Anadolu Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Yücel Ertaş imzalı sevk yazısında şüpheli Mehmet Aydın'ın hileli işlemlerle gerçek bir ticaret yapıldığı izlenimini uyandırdığı, aslında en başından beri edimlerini ifa edemeyeceğini bildiği halde sistemi sürdürüp sonrasında da yurt dışına kaçtığını anlattı. Aydın'ın böylece yatırımcı oyuncu olan mağdurların zararına nitelikli dolandırıcılık suçlarını işlediğini kaydetti.

Mehmet Aydın'ın örgütün kurucusu ve yöneticisi olduğu anlatılan yazıda, kurulan sistem itibariyle sanal hayvanların ömürlerinin bir yıl olarak belirlenmesi, küçük karlarla ve kar beklentileriyle mağdurların sistemde kalmaları hedeflenerek eylemin süreklilik arz edip mağduriyetlerin artarak devamının sağlanması nedeniyle zarar gören tüm mağdurlara karşı sorumlu olduğunun altı çizildi.

İŞTE SUÇLARI

Mehmet Aydın'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarını işlediği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x