Kritik Açıklama!

Kritik Açıklama!

13 Şubat 2021 - 11:47

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde CHP'nin adayı kim olacak? Milliyet Gazetesi'ne konuşan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, her partinin kendi adayını çıkarması halinde CHP'nin adayının hazır olduğunu söyledi. Tekin, Muharrem İnce'nin ayrılmasının partiye zarar verdiğini de ifade etti

CHP'nin İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Milliyet Gazetesi'nden Tunca Bengin'e konuştu, partiden istifaların doğru olmadığını söyledi. "Genel Merkez yöneticileri bu arkadaşlarımızın ayrılmaması için özenle bir çaba sarf edebilirdi" dedi.

GENEL MERKEZ ÇABA SARFEDEBİLİRDİ


"Keşke olmasaydı. CHP'nin birliğe, dirliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde bu ayrılık doğru değildir. Genel merkez yöneticileri bu arkadaşlarımızın ayrılmaması için özenle bir çaba sarfedebilirdi. Teşkilatlardaki sizden bizden anlayışı CHP'yi rahatsız eden bir anlayıştır"

Muharrem İnce'nin istifa gerekçelerini doğru bulmadığını da belirten Tekin, CHP'nin İnce'yi 2018'de Cumhurbaşkanı Adayı olduğu yaptığı dönemle bugün arasında bir eksen kayması olmadığını ifade etti. İnce'nin partiye vefa borcu olduğunu söyledi.

BU PARTİYE VEFA BORCU VAR

"Yönetim biçimiyle ilgili haklı eleştirileri olabilir bunu parti içinde yapabilirdi ama böyle kritik bir süreçte ayrılık doğrusu CHP'ye zarar vermiştir. Geçmişte CHP'den ayrılanların çok ciddi sonuç aldıklarını görmedim. İnce gibi ve CHP'den kopup parti kurmak isteyenlere, Sarıgül dahil şunu söylemek istiyorum; bir partide insana verebilecek ne varsa verildi bu arkadaşlarımıza. Bu partinin kurumsal kimliğine hepimizin vefa borcu var.

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI

Tekin, CHP'nin Millet İttifakı'nın lokomotif partisi olduğunu ifade etti. Bundan dolayı sorumlu davranması gerektiğini hatırlattı. CHP'nin olası Cumhurbaşkanı Adayının hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

"Koşullar öyle bir noktaya getirir ki tek adayla çıkmak zorunda kalırsınız. O zaman tabii ki ittifaktaki siyasi partilerin rızasıyla aday belirlenir. Koşullar her siyasi parti kendi adayını çıkaracak derse zaten CHP'nin adayı hazır. O konuda kimsenin tereddüdü olmasın"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x