Kritik Toplantı Başladı!

Kritik Toplantı Başladı!

17 Mayıs 2021 - 15:59

17 günlük tam kapanma dönemi sona erdi. İçişleri Bakanlığı, 1 Haziran’a kadar sürecek ‘kademeli normalleşme’nin kurallarını genelgeyle duyurdu. Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabine toplantısına başkanlık ediyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs gündemiyle Külliye'de toplandı. Kabine toplantısında, 1 Haziran sonrasında Türkiye'nin hangi tedbirlerle yola devam edeceği belli olacak. Toplantının öncelikli gündemi koronavirüsle mücadele olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, bir sunum gerçekleştireceği toplantıda, 17 günlük tam kapanma sürecinin sonuçları analiz edilecek. 


ESNAFA DESTEK PAKETİ


Bilindiği gibi tam kapanma sürecinde esnaf en çok olumsuz etkilenen kesimlerin başında geliyor ve yeni dönemin nasıl olacağını büyük bir merakla bekliyor.

Peki, esnafın talepleri neler? En büyük taleplerden biri, esnaf bir daha tam kapanma istemiyor. Eğer kapanma olacaksa da esnafın uğrayacağı zararın artık devlet tarafından karşılanmasını istiyorlar. İkincisi de borç ya da faizli erteleme yerine doğrudan karşılıksız destek talebi var. Mevcut borçların da bu yıl sonuna kadar faizsiz bir şekilde ertelenmesi talep ediliyor. Esnafın aldığı borcu kazanamadığı için ödeyemediğine vurgu yapılıyor. Ve yine tabii SSK prim borçları sorununun da çözülmesi isteniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x