Küçükçekmece’deki Olayda Son Durum!

Küçükçekmece'deki Olayda Son Durum!

25 Nisan 2019 - 10:25

Küçükçekmece'de yaşanan olayın ardından ilgili kurumlar ilk andan bu yana gerek aileye destek sağlanması gerek suçlunun yakalanması için oldukça yoğun çalışıyor. Tüm bunlara rağmen olayı provokasyon malzemesi haline getirmek isteyen bir grup iki gündür olayın yaşandığı mahalledeki karakola yürüyüş düzenliyor. Provokatörler "Devlet olayla" ilgilenmiyor algısı oluşturmak istese de sürecin en başından bu yana gerek İstanbul Valisi Yerlikaya'nın gerek İl Emniyet Müdürü Çalışkan'ın olaya müdahil olduğu ve iki ismin mahalleye gelerek aileyi de ziyaret ettiği öğrenildi

İstanbul Küçükçekmece'de küçük bir kız çocuğuna yönelik cinsel saldırı iddiasının ardından güvenlik güçlerinin geniş kapsamlı çalışmaları devam ediyor.

Olayın yaşandığı bölgede ilk günden bu yana oldukça titiz bir çalışma yürüten ekipler, hem görgü tanıklarının ifadesi alıyor hem de bölgedeki tüm MOBESE ve güvenlik kameralarının görüntülerini inceliyor.

Sürdürülen çalışmalara rağmen özellikle son iki gündür olayın yaşandığı mahallede bir takım çevreler asılsız bilgilerle kamuoyunu kışkırtmayı hedefliyor.

"Devlet bu konuyla ilgilenmiyor" yalanını yayan kimi provokatörler bu söylemlerle kalabalığı kışkırttığı ve mahalle karakoluna yürüyüş düzenliyor.

Vali ve Emniyet Müdürü en başından beri yakın takipte
Mahallede yayılmak istenen 'Bizimle ilgilenmiyorlar' sözlerinin de gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya'nın yanlarına eşlerini de alarak mağdur aileyi ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Vali Yerlikaya
Ailenin, Vali Yerlikaya'dan'olayın faili bir an önce yakalansın' isteğinde bulunduğu, Vali Yerlikaya'nın ise konuyu özel olarak takip ettiklerini çirkin olayın fail veya faillerinin mutlaka bulunarak adalete teslim edileceğini söylediği kaydedildi. Ziyaret, 'ailenin rencide olmaması' hassasiyetiyle gizli tutuldu.

Bakanlık: Olaya müdahiliz
Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da konuyla ilgili dün bir açıklama yapmış ve sürecin tamamına müdahil olduklarını, aileye de her türlü desteğin sağlandığını duyurmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x