Kuvvetli Geliyor!

Kuvvetli Geliyor!

02 Eylül 2021 - 08:57

Meteoroloji tarafından 2 Eylül 2021 tarihli hava durumu raporu yayınlandı. Eylül ayının da gelmesiyle birlikte yaz sezonu sona erdi ve sonbahar mevsimine giriş yapıldı. Eylül ayının gelmesiyle birlikte Meteoroloji'den bazı bölgeler ve iller için sağanak yağış uyarısı geldi. Peki, hava nasıl olacak? İşte, MGM 2 Eylül İstanbul, Ankara, İzmir ve il il hava durumu tahminleri..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük hava durumu raporu açıklandı. Yeni ayın ikinci gününde İstanbul'da hava sıcaklığının 2 ila 10 derece arasında azalacağı ve sağanak yağışın etkili olacağı bildirildi. Son hava durumu raporuna göre; ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu bölge geneli, Doğu Akdeniz, Ora Akdeniz'in iç kesimleri ile Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların perşembe günü Zonguldak, Bartın, Düzce, Ordu, Samsun'un doğusu ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2), Trabzon’un doğusu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı (100 Kg/m2 üzeri) olması bekleniyor.
 
BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? 
MARMARA

Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Trakya ile İstanbul çevrelerinin, bugün (Perşembe) bölgenin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


İSTANBUL 20°C, 26°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, bu akşam saatlerinden sonra batı çevreleri, gece saatleri ile bugün (Perşembe) il geneli yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 17°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 19°C, 26°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Perşembe) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
 
EGE
Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bugün (Perşembe) Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.


A.KARAHİSAR 13°C, 26°C
Parçalı bulutlu

İZMİR 24°C, 29°C
Az bulutlu

MANİSA 21°C, 33°C
Az bulutlu

MUĞLA 19°C, 34°C
Az bulutlu, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu

AKDENİZ
Parçalı, zamanla doğu kesimlerinin çok bulutlu, bugün (Perşembe)Doğu Akdeniz ile Orta Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 25°C, 35°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı


ANTALYA 25°C, 36°C
Parçalı bulutlu

HATAY 24°C, 30°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Perşembe) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 17°C, 30°C
Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ilk saatlerde Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 17°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ÇANKIRI 14°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ilk saatlerde yerel olaral kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 14°C, 24°C
Parçalı bulutlu


KONYA 20°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ile bugün (Perşembe) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
 
BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile bugün (Perşembe) bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde Kastamonu çevrelerinde, bugün (Perşembe) Zonguldak, Bartın, Düzce ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bugün (Perşembe) İnebolu ile Sinop kıyı şeridinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BOLU 13°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 17°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KARABÜK 15°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 19°C, 23°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Perşembe) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ilk saatlerde Çorum, bugün (Perşembe) Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2), Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2), Trabzon’un doğusu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı (100 Kg/m2 üzeri) olması bekleniyor. Rüzgarın bugün (Perşembe) Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 ila 70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA 18°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

RİZE 22°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

SAMSUN 21°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Perşembe) doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 22°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çok kuvvetli ve şiddetli, doğusunda şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bugün (Perşembe) Van, Hakkari, Ağrı, Bitlis ve Muş çevreleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yükseklerinde kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat, yüksekleri zaman zaman 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ 18°C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM 12°C, 29°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 12°C, 30°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 13°C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN 23°C, 36°C
Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR 19°C, 36°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 19°C, 34°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 24°C, 37°C
Az bulutlu ve açık

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x