’Leyla’nın Evi’ Buca’da sahnelendi

'Leyla'nın Evi' Buca'da sahnelendi

Zülfü Livaneli'nin 2006 yılında çıkardığı 'Leyla'nın Evi' adlı romandan esinlenilen oyun Buca’da sahnelendi.

27 Kasım 2017 - 12:58

Tiyatro Kare tarafından sahneye taşınan 'Leyla'nın Evi' adlı müzikli oyun Bucalı tiyatroseverlerle buluştu.

Salonu dolduran izleyiciler oyunu ve oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı.

Zülfü Livaneli'nin 2006 yılında çıkardığı 'Leyla'nın Evi' adlı romandan esinlenerek sanheye uyarlanan ve 8 yıldır seyirciyle buluşan oyun, Buca Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda sahnelendi. Salonu dolduran Bucalı tiyatroseverler, Tiyatro Kare'nin sunduğu, iki kadının kuşak çatışmasını anlatan oyunu yer bulamayınca ayakta izledi.

Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'nin kaleme aldığı ve Türk edebiyatının en çok sevilen eserleri arasına giren kitap, çeşitli hilelerle evi elinden alınan bir İstanbul hanımefendisinin Boğaziçi'ndeki yalısını terk ederek, Beyoğlu'nun arka sokaklarında yaşamak zorunda kalmasını anlatıyor.

Oyunda, biri eski İstanbul, diğeri hip hop kültüründen iki kadının dostluğu seyircilerin yüreğine kazanırken, iki farklı kültüre hoşgörüyle, sevgiyle ve gülümseyerek bakmasını öğretiyor.

Yönetmenliğini Nedim Saban'ın üstlendiği, Ayça Varlıer, Fatih Dönmez, Ahmet Uz, Dicle Alkan, Halim Ercan ve Celile Toyon'un rol aldığı oyun Bucalı tiyatroseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Oyunda, özellikle Ayça Varlıer'in canlı olarak seslendirdiği şarkılar ve dans performansı sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x