LGS Sınav Sonuçları Açıklandı!

LGS Sınav Sonuçları Açıklandı!

26 Haziran 2018 - 16:23

2 Haziran 2018 tarihinde milynlarca öğrencinin girdiği Liselere Giriş Sınavı (LGS) için heyecanlı bekleyiş başladı. Milli Eğitim Bakanlığının açıklaması beklenen sonuçlar için veliler dahil milyonlarca kişi bilgisayar ekranına kilitlendi. MEB, LGS sınav sonuçlarını açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı LGS için tarih verdi. 2 Haziran 2018 tarihinde milyonlarca öğrencinin ter döktüğü Liselere Giriş Sınavı için sonuç heyecanı başladı. Peki LGS sınav sonucu açıklandı mı? LGS sınav sonuçları 2018 ne zaman açıklanacak? E-Okul veli bilgilendirme sayfasına giriş nasıl yapılıyor.
SIMAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
MEB, sınav sonuçlarının bugün saat 16'da açıklanacağını duyurmuştu. Sınav sonuçları açıklandı.
1 MİLYON ÖĞRENCİ LGS SINAV SONUÇLARI İÇİN BEKLEYİŞTE
Milli Eğitim Bakanlığınca ( MEB) uygulanan Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. Yaklaşık bir milyon öğrencinin ter döktüğü, 2 Haziran'da gerçekleşen LGS'nin sonuçlarının bugün MEB tarafından açıklanması bekleniyor.
Öğrenciler, http://odsgm.meb.gov.tr adresinden sorgulama sayfası açıldığında sonuçlarına ulaşabilecek. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 iş günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.
E-OKUL İLE LGS SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?
Bugün açıklanacak olan sınav sonuçlarını e okul giriş sistemi üzerinden sorgulamak için doğru adrestesiniz. E okul giriş yapmak için adım adım izleyeceğiniz yolları buradan takip ederek LGS sınav sonucu sorgulayabilirsiniz.
SINAV İTİRAZLARI NASIL YAPILIR?
Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.
*Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilât Programı" veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şubeden, ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.
*2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x