McKinsey Tartışmalarına Son!

McKinsey Tartışmalarına Son!

06 Ekim 2018 - 12:33 - Güncelleme: 12 Ekim 2018 - 13:14

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, McKinsey tartışmalarına son noktayı koydu ve "Danışmanlık hizmeti almayacağız" dedi.


TARİHİN EN BÜYÜK EKONOMİK SALDIRISINA UĞRADIK

"Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırılarından birine maruz kalmasına rağmen 2 ayı bulmadan büyük ölçüde durumu toparladık. Döviz kurunun bir anda artış göstermesini sadece ekonomik sebeplerle izah etmek mümkün değil. Sorumluluktan kaçmaya çalışmıyoruz, yaptığımız durum tespitidir.

Ekonomide sorunlarımız yok mu? Elbette var. Gerçeklerle yaşadıklarımız arasında büyük bir orantısızlık var. Bu nedenle işin altında başka şeyler arıyoruz. Krizin kaynağı mahiyetindeki odakların yaptıkları açıklamalar, sorunun farklı sebeplere ve saiklere dayalı olarak tırmandırıldığını açıkça gösteriyor. Şu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir.

Döviz kuruyla ilgisi olmayan sektörlerde bir anda fiyat artışı yaşandığına yönelik şikayetler alıyoruz. Bunun adı fırsatçılıktır. Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz. Bunu böyle bilsinler. Serbest piyasa çerçevesinde gerekli mücadeleyi yapacağız. Gereken yaptırımları uygulayacağız.

"TÜRKİYE BORCUNA SADIK"

Türkiye'yi hala siyasi ve ekonomik vesayetin temsilcisi uluslararası kuruluşların kucağına itmek isteyenlere cevap veriyoruz. Ülkemizi kendi reçetelerimizle programlarımızla hedefe ulaştıracağız. Her türlü yatırıma desteğe açığız yeter ki bunun bedelini bize egemenliğimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar. Türkiye borcuna sadıktır, yeter ki işi diyet borcuna dönüştürmesinler. İşte o zaman külahları değişiriz.

"KİMSE BİZİ ULUSLARARASI KURULUŞLARIN BOYUNDURUĞUNA SOKAMAZ"

Son günlerde finansal danışmanlık şirketi üzerinden yapılan tartışmalar bizi töhmet altında bırakarak ülkemizi aynı cendereye sokma girişiminden ibarettir. Biz bu oyuna gelmeyiz. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz. Biz göreve geldiğimizde IMF'ye borcumuz 23.5 milyar dolardı. 2013'te bu borcu sıfırladık. IMF'ye borcu sıfırladık. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlık olmayacağını biliyoruz. Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye'ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir.

BATMAN'DAKİ TERÖR SALDIRISI

8 şehidimiz oldu, 8 şehidimize şahsım ve milletim adına Allah'tan rahmet diliyorum.Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğurulmuştur. Teröristler bilsin ki 8 şehidimizin bedelini, en az 800 teröristle ödeyecekler. Biz bir ölür, bin diriliriz.Şu anda kaçacak yer arıyorlar. O deliklerde inlerine gire gire bunları bitireceğiz.

Ülkemizin yaşadığı sıkıntılara ateşe benzinle koşar gibi yaklaşan ana muhalefetin başındaki şahsa ne diyeceğiz? Kendisini başbakanlığımız ve cumhurbaşkanlığımız döneminde belki de bin defa rezil ve kepaze ettik. Kendisinden kazandığımız tazminatların tutarını artık hatırlayamıyorum. Haktan, hukuktan öyle habersiz ki eline ne tutuşturulursa, mal bulmuş mağribi gibi grup konuşmasında anlatıyor. Ana muhalefetin başındaki zat iftira ve yalan vagonuna binmekten vazgeçmiyor. Bunların hak ve hakikat diye bir derdi yok. Yöntemleri çamur at, izi kalsın. Eline verilen kağıtlardaki iddiaların akla ve mantığa aykırı olduğunu bile bile kürsüde çıkıp konuşuyor. Bu zatın Ankara'dan İstanbul'a yürüdüğünde koluna kimlerin girdiğini gördük. Teröristlerle elele kol kola yürüyebiliyor. Biz o konuşmamızda Filistin'in bağımsızlığını da anlattık, Kudüs'ü de anlattık. Kılıçdaroğlu kendine gel. Ana muhalefet partisi, bu konudaki hassasiyetimizi öğrenmek istiyorsa gitsin bunu Mahmut Abbas'a sorsun. Onlar gerekli cevabı verirler.

ALMANYA'DA RESTİ ÇEKTİ! CAN DÜNDAR...

Bunlar şimdi ne yapıyor? Yurtdışı ziyaretini de kendi ülkesini eleştirmek ve arzu edilmeyen iftiralar için kullanıyorlar. Son Almanya ziyaretinde 5 yıl 10 aya mahkum olan bir gazeteci vardı ya. Kaçtı oraya, orda da rahat durmadı. Bize haber gelince dedik ki, bizimle beraber orada bulunacaksa biz müşterek bir basın toplantısı yapamayız. Siz yaparsınız basın toplantısını. Biz onun olmadığı bir basın toplantısı yaparız. Benim ülkemde ceza almış bir gazeteciyi siz orada barındırıyorsanız, bunun ortaklığa yakışır bir yanı yoktur. Aynı durum bizde olsa elinden tutar size teslim ederiz. Biz hep bunu uyguladık. Ama biz maalesef ülkemize ihanet edenleri istiyoruz, elli dereden elli su getiriyorlar. Bu tüm Batı'da böyle. Artık biz anlatmaktan bıktık. Bu zat, hızını alamayıp, kimi ülkelerle ticaretimizi kendi paramızla yapmamızı da eleştiriyor. Eminim onlar da zamanla bu işin manasını kavrayacaklardır. Bu zat kendince büyük sandığı bir takım rakamları zikrederek, Türkiye'nin borcunu çeviremeyeceğini ima ediyor. Kim veriyor sana bu aklı? Dünyada kamu borcunun milli gelire oranı en düşük devletlerden biri Türkiye'dir. Biz ülkemizi faiz, enflasyon, kur şer üçgenine sıkıştırmaya çalışanların oyunlarını bozmakla meşgulüz.

MCKINSEY AÇIKLAMASI: FİKRİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALMAYACAĞIZ

Bu zat ücreti mukabil tutulmuş bir danışmanlık şirketi üzerinden aklı sıra bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Tüm arkadaşlarımıza söyledim, bunlardan fikri danışmanlık bile almayacaksınız dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz. Bu zata değil ama bu zatın hezeyanlarıyla aklı karışmış olan varsa izah etmek isterim. Evet, bir dönem Türkiye her şeyini Amerika'ya teslim etmiştir. Ama bu tek parti CHP ve milli şef İnönü dönemidir. Tek parti CHP'si tutmuş yapılan tüm fabrikaların kapısına kilit vurmuş. Savunma sanayi girişimlerini teker teker boğmuştur.

Bu zat, ekonomi yönetimimize hizmet vermek üzere ücreti mukabilinde tutulmuş bir danışmanlık firması üzerinden sorduğu sorularla bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Buna o fırsatı vermemek için, tabi özel sektör bizi ilgilendirmiyor, bakan arkadaşlarıma söyledim, bunlardan fikri danışmanlık almayacaksınız dedim. Onun hezeyanlarıyla kafası karışmış olan varsa şunu izah etmek isterim. Türkiye eskiden her şeyini ABD'ye teslim etmişti. Türkiye bu felaketi tek parti ve milli şefi İnönü döneminde yaşamıştır."

"CUMHUR İTTİFAKI BASİT BİR İTTİFAK DEĞİL"

HDP'li belediyeler devletin gönderdiği parayı Kandil'e gönderdiler. Çukurlar kazdılar. Aynı uygulamayı şimdi Münbiç'in çevresinde yapıyorlar. Kayyum atadıktan sonra Doğu ve Güneydoğu hizmet görmeye başladı. Biz ihanet içinde olanlara ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Cumhur İttifaki yerel seçimlerde listelerde olmasa bile gönüllerde devam edecek. Cumhur İttifakı'nı basit bir seçim ittifakı olarak görenler de yanılıyor. Cumhur İttifakı, milli ve yerli duruş sahiplerinin ülkenin meseleleri karşısında gösterdikleri dayanışmanın adıdır. Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın listelerde olmasa bile gönüllerde devam edeceğine inanıyorum. Bu ittifaka sandık ittifakı gözüyle bakmadık, bakmıyoruz. Bu ittifakı yaşatmanın yolunu arayacağız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x