Melih Bulu’dan Son Dakika Açıklama!

Melih Bulu'dan Son Dakika Açıklama!

03 Şubat 2021 - 12:10 - Güncelleme: 03 Şubat 2021 - 12:16

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör olarak atanan Melih Bulu, öğrencilere yönelik polis müdahalesine ilişkin, "Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü. Tedbir alma zorunluluğu doğdu" dedi

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu, öğrenci ve akademisyenlerin kendisine yönelik protestolarıyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bulu, "Asla istifayı düşünmüyorum" dedi.

Öğrencilere yönelik polis müdahalesini de değerlendiren Bulu, "Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü. Mesela rektörlük binasının üç kapısı da ablukaya alınarak içeride çalışanların dışarı çıkmaları engellendi fiili olarak. Tedbir alma zorunluluğu doğdu" dedi. 

Melih Bulu, şunları ifade etti: 

"Boğaziçi Üniversitesi Türkiye'nin en güzide kurumlarından birisidir. O yüzden de tabi ki Boğaziçi öğrencilerinin ve hocalarının her türlü görüşü çok kıymetli. Boğaziçi'nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendilerini ifade etme hakkı vardır ve ben de  buna sonuna kadar izin veren bir rektörüm. Bununla birlikte başkalarının haklarını suistimal eden, onları zorlayan noktalara geldiği zaman tabii ben de bunları olabildiğince engellemeye çalışıyorum.

Demokratik eleştiri kültürünün mutlaka bizim korumamız lazım. Bu ülkemiz içinde çok kıymetli, Boğaziçi için de çok kıymetli. Maalesef bazı gruplar bu protesto kültürünü biraz aşırıya götürdüler.

Evvelsi gün olan olaylarda rektörlük binasının üç kapısı da ablukaya alınarak içerde çalışanların saat 21.00'e kadar dışarı çıkmaları engellendi fiili olarak. Bununla ilgili uyarılar yapılmasına rağmen öğrenciler başkalarının özgürlüğüne engelleyici tarzda bir duruma girdiler.

Bu kapsamda da uyarılmalarına rağmen bu abluka kalkmadığı için bununla ilgili bir tedbir alınma zorunluluğu doğdu. Bütün olay bundan ibarettir."


Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör protestoları da devam ediyor. Dün Kadıköy'deki gösterilerde gözaltına alınan 94 kişiden 65'i serbest bırakıldı. 29 kişinin işlemleri sürüyor. Beşiktaş ve Sarıyer'de gözaltına alınan 11 kişinin de serbest bırakıldığı açıklandı. Valilik pazartesi günü gözaltına alınan 11 kişi için ev hapsi kararının verildiğini duyurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x