Memurlara Müjde!

Memurlara Müjde!

15 Şubat 2019 - 19:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 14 bin memurun maaşlarından yapılan kreş yardımı kesintisi Meclis Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım devreye girince iptal edildi. Güzel haberi BEM-Bir-SEN Genel Başkanı Levent Uslu duyurdu


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 14 bin memura güzel haber. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-Bir-SEN) Genel Başkanımız Levent Uslu, 9. İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Törenin'de TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a “Kreş yardımı ile ilgili bir zimmet var. itfaiye, İETT ve İSKİ dâhil İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışan 14 bin memurumuzu ilgilendiriyor ve şu anda rücu etmiş durumda. Affı noktasında sizlerden yardım bekliyoruz” demişti.


 
BİNALİ YILDIRIM AYNI KÜRSÜDE SÖZ VERMİŞTİ

 
Yıldırım ise kendisine gelen bu talebe kürsüden şu karşılığı vermişti: “Karşınızda 12 yılda Türkiye'yi alt yapıda 39. sıradan 9. sıraya yükseltmiş biri var. Hava yolunu halkın yolu yapan birini görüyorsunuz. Yolları bölen, gönülleri birleştiren birisini görüyorsunuz. Yolları bölen, milleti birleştiren birini görüyorsunuz ama söylediğimiz bir şey var. Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz.Bu kadar açık konuşuyoruz. Bizim için makamlar, mevkiler geçer, gider. Büyük projelere, büyük köprülere, büyük havalimanlarına, hastanelere, Türkiye'nin kaderini değiştiren milyarlık işlere imza atan ve geçmişi olan birinin ‘yemek, kreş parası' gibi meselelerle bir saniye bile vaktini kaybetmez. Size söz veriyorum. Bir pazarlık konusu olamaz. 
 
Bugün için bu görevi üzerime aldım. Birkaç gün içinde çözmek benim sözümdür size bunun sözünü veriyorum. Bunlar, seçim vaadi falan değil. Bunlar en temel insani ihtiyaçlardır. Biz bu kurumları biliriz.  Bize ne ot yoldurduklarını biliriz. Biz onlara rağmen 20 bin kilometre yol, 56 havalimanı, Hakkâri'den Edirne'ye kadar internet ve akıl yoları ile bu ülkeyi donattık. Onun için onların anlayacağı dili iyi bilirim. Gereğini yaparım."

 
SORUN ÇÖZÜLDÜ 
 
Hemen harekete geçildi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla şubat ayından başlamak üzere tüm kesintiler durduruldu.
 
Kesintinin sona ermesi ile ilgili açıklama yapan BEM-BİR-SEN Genel Başkanımız Levent Uslu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününe tekabül eden İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Törenimizde Meclis Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’dan söz almıştık. Sözlerden biri kreş kesintisi ile ilgiliydi. Sözün yerine getirilmiş olması nedeniyle Sayın Binali Yıldırım’a ve  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mevlüt Uysal’a teşekkür ediyorum. Yemek Yardımı konusunda da söz almıştık, beklentimiz sürüyor. Yemek yardımı sözünün de yerine getirileceğinden şüphemiz yok” dedi.
 
SAYIŞTAY KARARI SONRASI MEMURLARDAN KESİLİYORDU 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışanlarına kreş yardımı yapılıyordu.Kurum tarafından bir kısmı karşılanan nakdi yardım Sayıştay’ın zimmet çıkarması nedeniyle bir yıldan fazla süredir kreş yardımı alan çalışanlardan kesiliyordu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x