Mercedes Benz’den Türk tasarımcılara destek

Mercedes Benz'den Türk tasarımcılara destek

Mercedes Benz'den Türk tasarımcılara destek

25 Mart 2018 - 09:00

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un 11'inci sezonu, 27-30 Mart 2018 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek. 22 yılı aşkın süredir Londra, Sydney, Tokyo, Miami gibi dünyanın önde gelen moda haftalarında farklı projelere imza atan Mercedes-Benz, isim sponsorluğunu üstlendiği tüm moda haftalarında olduğu gibi İstanbul’da da ilk sezonundan itibaren bir tasarımcıyı belirleyerek, seçilen tasarımcının defilesini sunuyor.

Her sezon Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında desteklemek üzere seçtiği bir tasarımcının defilesini sunan Mercedes-Benz Türk, tasarımcılara gösterdiği bu desteği bir adım daha ileriye taşıyarak bu yıl ikinci defa "Mercedes-Benz International Designer Exchange Program" isimli uluslararası bir değişim programına katılıyor. Bu program kapsamında ilk defa Gül Ağış, markası Lug Von Siga'nın Sonbahar/Kış 2015 koleksiyonunuMercedes-Benz Fashion Week Madrid’te sergilemiş, ardından da İspanyol tasarımcı David Catalan koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da sunmuştu. Geçtiğimiz yıl ise Mercedes-Benz Türk, daha önce Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da defilesini sunmuş olduğu, her sezon koleksiyon ve defileleriyle toplumun farklı bir sosyal problemine dikkat çeken Deniz ve Begüm Berdan tasarım ikilisinin moda markası DB Berdan'ı destekleyerek Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi'de markanın İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunu sundu. Bu değişimin ikinci aşaması olarak da bu sezon Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, Gürcü tasarımcı Atelier Kikala'nın Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonunu "Mercedes-Benz presents Atelier Kikala" ismiyle 28 Mart Çarşamba günü Zorlu PSM'de sunacak.

2012 yılında kurulan Atelier Kikala, Gürcü modasının global ölçekte önde gelen isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Kreatif direktörü Tato Oragvelizde'nin önderliğinde tasarımlarını sunan Atelier Kikala'nın Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonu 80'ler stilinden izler taşıyor. Maskülen ve feminen siluetlerin karşı karşıya kaldığı koleksiyonda pembeler, elektrik mavisi organzeler, altın rengi puantiyeler öne çıkarken, aynı anda hem çabasız, hem de şık parçalar disko stilinden ilham alıyor. Farklı mataryellerin bir arada kullanıldığı tasarımlar farklı stilleri kucaklıyor.Bugüne kadar Atelier Kikala tasarımlarını tercih eden ünlü isimler arasında Iggy Azalea, Sky Ferreira, Miroslava Duma, Lena Perminova, Natalie Joos, Daria Shapovalova, Sonya Esman yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x