Merkel Tarih Verdi!

Merkel Tarih Verdi!

26 Kasım 2020 - 13:07

Almanya Başbakanı Angela Merkel, parlamentoda yaptığı konuşmada, koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesinin söz konusu olmadığını bildirerek, koronavirüs aşısının ne zaman geleceğine dair açıklamada bulundu

 
Koronavirüs vaka sayısının hala çok fazla olduğunu söyleyen Almanya Şansölyesi, Covid-19'a bağlı ölümlerin sayısının da endişe verici olduğunu ifade etti. 

Koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin, "Sağlık ve ekonomi el ele gitmeli, gerekli olmadıkça kimseyle temasta bulunulmamalı, çoğu yerde Ocak ayından önce önlemleri gevşetmek mümkün görünmüyor" açıklamasında bulunurken, koronavirüs aşısının Noel'den önce yetişebileceğini de duyurdu. 

ALMANYA'DA 20 ARALIK'A KADAR GEÇERLİ OLACAK KISITLAMALAR

Tiyatro, opera ve konser salonları kapalı kalacak.

Spor salonları, sinema, eğlence alanları, yüzme havuzları hizmet vermeyecek.

Restoran, bar ve birahaneler kapalı kalacak ancak restoranlar dışarıya paket servisi yapılabilecek.

Futbol maçları seyircisiz oynanmaya devam edecek.

Vücut temizliği ve bakım salonları, kozmetik ve masaj salonları, dövmeciler tamamen kapatılacak, genelev benzeri mekanlar kapanacak.

Mağazalar, 10 metrekareye 1 kişi alacak şekilde müşteri kabul edebilecek. 800 metrekareden büyük mağazalarda ise 20 metrekareye bir müşteri alınacak.

Üniversiteler uzaktan eğitim verecek.

Okullar ve kreşler açık kalacak ancak yüksek sayıda koronavirüs vakası olan bölgelerde yerel yetkililer ek önlemler alacak.

Sosyal toplantılar en fazla iki farklı haneden 5 katılımcı ile sınırlandırılacak. 14 yaşın altındaki çocuklar bu kuraldan muaf tutulacak.

Noel tatili sırasında ve yılbaşı akşamında ailelerin diğer hanelerden 10 kişiye kadar kişiyle bir araya gelmelerine izin verilecek.

10 Ocak'a kadar vatandaşların kayak tatiline gitmemeleri tavsiye edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x