Meteoroloji’den Kritik Uyarı!

Meteoroloji'den Kritik Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından illere ait hava durumu raporu yayınlandı. Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre yurdun çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte il il hava durumu tahminleri

13 Aralık 2021 - 08:38

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak çevreleri ile Ankara’nın batı kesimlerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İşte hava durumu detayları..

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kıyı Ege, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Manisa çevreleri ile Çanakkale’nin güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın; Akdeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİ 13 ARALIK HAVA DURUMU

Türkiye’nin büyük çoğunluğunda hava çok bulutlu ve sağanak yağışlı. Orta ve Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu’da parçalı bulutlar görülecek. Doğu bölgelerde ise sis de etkili olacak.


Denizlerde rüzgar çoğunlukla orta kuvvet ve altında esiyor. Marmara’nın Karadeniz kıyıları ile Batı Akdeniz’de ise kuvvetli esmesi bekleniyor.

This is a modal window.Video oynatılamadı, ağ ya da sunucu hatası veya belirtilen format desteklenmiyor.

Marmara Bölgesi sağanak yağışlı. Sıcaklık İstanbul’da 12, Kocaeli’de 16 derece ölçülüyor. Salı günü ise 4-5 derecelik düşüş bekleniyor.

Ege Bölgesi de sağanak yağışlı. Sıcaklık İzmir’de 17, Afyon’da 10 derece. Yağış Salı günü iç kesimlerde devam edecek.

Akdeniz Bölgesinde hava çok bulutlu. Batı kesimlerinde ise sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık Antalya’da 20, Mersin’de 22 derece ölçülüyor.


İç Anadolu’nun batı kesimlerinde yağış, doğu kesimlerinde ise sis etkili. Sıcaklık Eskişehir’de 9, Kayseri’de 16 derece.

Karadeniz Bölgesinde hava parçalı bulutlu. Bölgenin batısında yağış bekleniyor. Bu yağış Salı günü bölge geneline yayılıyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde sis etkili. Sıcaklık Kars’ta 5, Erzurum’da 6 derece ölçülüyor. Salı günü Erzurum ve Malatya dolaylarında yağış bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu. Sıcaklık Gaziantep ve Diyarbakır’da 14, Şanlıurfa’da 18 derece.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x