Meteoroloji’den Uyarı Üstüne Uyarı!

Meteoroloji'den Uyarı Üstüne Uyarı!

Meteoroloji uyardı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 12 Ocak tarihli hava durumu tahminleri açıklandı. Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki, bugün hava nasıl olacak? İstanbul'da kar yağacak mı? İşte detaylar..

12 Ocak 2022 - 08:58

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan hava durumu tahmin raporuna göre; çok sayıda kent için kar yağışı uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından  yapılan son değerlendirmelere göre; bugün İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun büyük bir bölümünde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİN'NDEN VE AKOM'DAN UYARI!

Meteoroloji'nin ardından bir uyarı da Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) geldi. AKOM'dan yapılan uyarıda, İstanbul'da kar yağışının yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olacağı belirtildi. Öte yandan İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İstanbul'da yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi. 


AKOM'dan yapılan açıklamada, "Çarşamba sabah saatlerinden itibaren şehir merkezi dışında kalan yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos vb.) karla karışık yağmur (sulukar) şeklin görülmesi beklenen yağışların, öğle saatleri itibari ile kar şeklinde yağacağı tahmin ediliyor. Yağışın 36 saat boyunca süreceği bildirildi. Yağışların akşam saatlerinden sonra il genelinde kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.


Perşembe akşam saatlerinde kadar bölgemiz üzerinde etkili olması beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeni ile sıcaklıkların yer yer 0°C ve altına gerileyebileceği beraberinde buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği tahmin edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL?
MARMARA

Çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batı çevrelerinde zamanla bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.


BURSA 6°C, 7°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, bugün (Çarşamba) zamanla kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

EDİRNE -3°C, -1°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İSTANBUL 3°C, 4°C
Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı, bugün (Çarşamba) zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı


KOCAELİ 7°C, 8°C
Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı, bugün (Çarşamba) zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

EGE
Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, güney kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, bugün (Çarşamba) zamanla Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Muğla başta olmak üzere bölgenin güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 2°C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, bugün (Çarşamba) zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

DENİZLİ 6°C, 12°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 9°C, 10°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde güneybatısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 5°C, 10°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 10°C, 13°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 10°C, 13°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 8°C, 13°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 4°C, 7°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, bugün (Çarşamba) zamanla yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, bugün (Çarşamba) zamanla kuzey ve batısının yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam Konya, bugün (Çarşamba) Kırıkkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

This is a modal window.Video oynatılamadı, ağ ya da sunucu hatası veya belirtilen format desteklenmiyor.

ANKARA 5°C, 8°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, bugün (Çarşamba) zamanla yüksekleri karla karışık yağmurlu

ESKİŞEHİR 4°C, 6°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, bugün (Çarşamba) zamanla karla karışık yağmurlu

KONYA 3°C, 5°C
Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı, güneyinin yüksekleri yoğun kar yağışlı

SİVAS 3°C, 6°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak bugün (Çarşamba) zamanla iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların bugün (Çarşamba)kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 4°C, 6°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, bugün (Çarşamba) zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

DÜZCE 9°C, 10°C
Çok bulutlu yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Çarşamba) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU 2°C, 6°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, bugün (Çarşamba) zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Çarşamba) kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK 8°C, 9°C
Çok bulutlu yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Çarşamba) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile bugün (Çarşamba) zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Çorum ve Amasya, akşam saatlerinde Samsun çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA 7°C, 9°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, bugün (Çarşamba) zamanla karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlarım bugün (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ÇORUM 4°C, 7°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, bugün (Çarşamba) zamanla karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlarım bugün (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 9°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlarım bugün akşam saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 11°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, Erzurum, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile zamanla kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeydoğusunda sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM -7°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) aralıklı kar yağışlı

KARS -11°C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

MALATYA 4°C, 7°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

VAN -6°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 5°C, 10°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 5°C, 9°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT 5°C, 10°C
Çok bulutlu, bugün (Çarşamba) yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 8°C, 10°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x