Meteoroloji Saat Verdi!

Meteoroloji Saat Verdi!

03 Eylül 2021 - 08:43

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 Eylül 2021 Cuma tarihli hava durumu tahminleri yayınlandı. Eylül ayının gelmesiyle birlikte yurt genelinde yağış ve soğuk hava etkisi kendini göstermeye başladı. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il hava durumu tahminleri

Meteoroloji son dakika hava durumu tahminlerini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yurt genelinde düşen hava sıcaklığının ardından son yapılan tahminlere göre cuma günü rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Zonguldak, Bartın, Ordu ve Trabzon ile Kastamonu'nun kıyı, Sinop'un batı, Samsun'un doğu ilçelerinde ise yağışlar kuvvetli olacak. 
 
MARMARA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Sabah, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova kuzey çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Bölgedeki sıcaklıkların mevsim normallerinin 2-4 derece altında olması öngörülüyor.
 
BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? 
MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu gece ve bugün (Cuma) sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova illeri ile Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'nin kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'nın güneyinde kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.


ÇANAKKALE 22°C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzeydoğu çevreleri bu gece ve bugün (Cuma) sabah saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 20°C, 26°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu gece ve bugün (Cuma) sabah saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 16°C, 24°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ 18°C, 26°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu gece ve bugün (Cuma) sabah saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.


A.KARAHİSAR 12°C, 24°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 24°C, 32°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA 21°C, 32°C
Az bulutlu

MUĞLA 18°C, 33°C
Az bulutlu ve açık

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, bu akşam ilk saatlerde doğusunun yer yer parçalı bulutlu Kahramanmaraş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


ADANA 23°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 24°C, 32°C
Az bulutlu ve açık

HATAY 25°C, 34°C
Az bulutlu

ISPARTA 15°C, 29°C
Az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA 13°C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI 11°C, 26°C
Parçalı, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu


ESKİŞEHİR 12°C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu

KONYA 15°C, 25°C
Az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Cuma) Zonguldak ve Bartın ile Kastamonu'nun kıyı, Sinop'un batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde İnebolu ile Sinop kıyı şeridinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BOLU 11°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 16°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARABÜK 14°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 17°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Cuma) yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, (Amasya, Çorum hariç) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu ve Trabzon ile Samsun'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Giresun'da yer yer şiddetli (51-100 kg/m²), Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m² üzeri) olması bekleniyor.

AMASYA 16°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu

RİZE 19°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

SAMSUN 18°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu gece ve bugün (Cuma) sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün sabah saatlerinde doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 21°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam il genelinde ve bugün sabah saatlerinde doğu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Erzurum çevrelerinin, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı ile Van'ın doğu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bugün (Cuma) bölgenin batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ 15°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM 8°C, 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 8°C, 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 15°C, 23°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra doğu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN 23°C, 32°C
Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR 18°C, 34°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 19°C, 32°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 20°C, 34°C
Az bulutlu ve açık

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x