Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji Uyardı!

18 Nisan 2021 - 09:20

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden flaş bir uyarı geldi. Meteoroloji, beklenen toz taşınımı nedeniyle uyarıda bulundu. Çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi. Öte yandan sıcaklıklar mevsim normallerinde devam ederken, yurt genelinde yağışlar geri dönecek. İşte detaylar...

Meteoroloji tarafından yayımlanan haftalık hava durumu raporuna göre; hava sıcaklıklarının güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen toz taşınımı nedeniyle uyarı yapıldı.


Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden açıklamaya göre, bu gün akşam saatlerine (18 Nisan Pazar) kadar Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik genelinde toz taşınımı öngörülüyor. Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak genelinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı bekleniyor. Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

FIRTINA İÇİN FLAŞ UYARI 

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren güneyden saatteki hızı 70 kilometreyi bulması beklenen kuvvetli fırtına beklendiği belirtildi.


Fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin öngörüldüğü aktarılan açıklamada, olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksama ile soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

SAĞANAK GELİYOR 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarıya göre, bugün ülkenin genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege (Muğla hariç), Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor. Rüzgarın, Güney ve İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 kilometre/saat) Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli fırtına (60-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında "toz taşınımı" tahmin ediliyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU 

Öte yandan bugün yurdun büyük kesiminde kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış etkili olacak. Yurdun doğusunda ise parçalı bulutlu bir hava görülecek.

Yağışlar pazartesi günü de etkisi gösterecek. İstanbul ve çevre illerinde parçalı bulutlu, yer yer yağışlı bir hava beklenirken, iç kesimlerde daha kuvvetli bir yağış yaşanacak. Salı ve çarşamba günü de devam edecek olan kuvvetli yağışlar perşembe günü yurdun büyük kesimini terk edecek. Doğu Karadeniz bölgesi dışında güneşin yeniden yüzünü göstermesi bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x