Meteorolojiden Güzel Haber!

Meteorolojiden Güzel Haber!

09 Mart 2019 - 10:54 - Güncelleme: 09 Mart 2019 - 11:01

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde yağış beklenmiyor. Yurt genelinin az bulutlu ve açık, zamanla akşam saatlerinden sonra kuzeybatı kesimler ile Antalya çevrelerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde hissedilir derecede artacağı, güney kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece, kuzey ve iç bölgelerde ise 5- 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Marmara'da sıcaklık artıyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölge genelinde az bulutlu ve açık hava bekleniyor.

Akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği bölgede, yer yer pus ve sis öngörülüyor.

Bölgede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde seyredeceği, rüzgarın güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Cumartesi 16, Pazar 17 derece

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük Hava durumu tahmin raporuna göre 9 Mart Cumartesi ve 10 Mart Pazar günleri havalar yurt genelinde güneşli ya da yer yer parçalı bulutlu olacak. 11 Mart Pazartesi gününe kadar sıcaklıkların sürekli artacağı öngörülen raporda İstanbul'da sıcaklıklarının cumartesi günü 16 derece, pazar günü ise 17 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 17 

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu 18 

İzmir: Az bulutlu ve açık 20 

Adana: Az bulutlu ve açık 21 

Bursa: Az bulutlu ve açık 24 

Antalya: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu 20 

Samsun: Az bulutlu ve açık 23 

Trabzon: Az bulutlu ve açık 16 

Erzurum: Az bulutlu ve açık 4 

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 18

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x