Meteorolojiden Kritik Uyarı!

Meteorolojiden Kritik Uyarı!

19 Şubat 2020 - 08:34

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 19 Şubat hava durumu raporu yayınlandı. Yayınlanan son tahminlere göre Hakkari ve Van çevresi için şiddetli kar yağışı uyarısı, İstanbul ve çevresi için de şiddetli sis uyarısı yapıldı. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, merak edilen 19 Şubat hava durumu raporu…


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güneydoğu kesimlerinin çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağmurlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların, gece saatlerinde Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege ile iç ve doğu kesimlerde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.


KAR VE SİS UYARISI YAPILDI


Yağışların, gece saatlerinde Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


İSTANBUL °C, 13°C


Parçalı ve az bulutlu


İZMİR °C, 17°C


Parçalı ve az bulutlu


ANKARA °C, 12°C


Parçalı ve az bulutlu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x