Meteorolojiden Kritik Uyarı!

Meteorolojiden Kritik Uyarı!

23 Nisan 2020 - 09:54

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Anadolu'da kuvvetli rüzgar bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Denizli, Hatay ve Ordu çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ağrı, Kars ve Ardahan'da kar yağışı öngörülüyor

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşeceğine dair uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 'Kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar geliyor' açıklaması yaptı.

Meteoroloji'nin son verilerine göre, bugün Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Denizli, Hatay ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


AĞRI, KARS VE ARDAHAN'DA KAR BEKLENİYOR

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Ağrı, Kars ve Ardahan’ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 2 - 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

MARMARA VE EGE İÇİN KUVVET RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ARDAHAN BEYAZ BÜRÜNDÜ

Ardahan'da dün akşam başlayan sağanak, gece geç saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. Sabah saatlerine kadar süren kar nedeniyle etraf beyaz örtü ile kaplandı.

Vatandaşlardan Gökhan Morkoç, bugün kar yağışını beklemediklerini belirterek, "Şaşırdık. Bu da bize 23 Nisan sürprizi oldu" dedi.

Etrafı beyaz örtü ile kaplayan kar, beraberinde kartpostallık görüntüler getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x