Meteorolojiden Kritik Uyarı!

Meteorolojiden Kritik Uyarı!

19 Eylül 2020 - 08:45 - Güncelleme: 19 Eylül 2020 - 16:17

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 18 Eylül hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre Marmara Bölgesi için şiddetli rüzgâr ve fırtına uyarısı yapılırken Karadeniz’in sahil bölgeleri için ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, 19 Eylül hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Sinop, Ardahan, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Hatay ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile sabah saatlerinde Ankara çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51 ila 75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara, Orta ve Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Karadeniz'in doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (40 ila 70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığı ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞMUR VE FIRTINA

Yağışların, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51 ila 75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan tehlikesi, yıldırım, küçük çaplı dolu hadisesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın, Marmara, Orta ve Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Karadeniz'in doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (40 ila 70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


İSTANBUL °C, 25°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

ANKARA °C, 28°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x