Meteorolojiden Uyarı Üstüne Uyarı!

Meteorolojiden Uyarı Üstüne Uyarı!

24 Ocak 2020 - 08:14

Hava durumu 24 Ocak Cuma günü tahmin raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurdun kuzey kesimlerinde kar ve yağmur etkili olurken güneydeki illerimizde ise şiddetli rüzgar ve fırtınanın gün boyu etkili olması bekleniyor. Öte yandan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bir kısmında ise şiddetli yağmur ve kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, 24 Ocak hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sakarya, Bilecik, Sivas ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Artvin, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklenmektedir.


SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR!


Rize, Artvin, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.


Ülkemizin güney kesimlerinde beklenen kuvvetli kuzey yönlü rüzgarın, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur ile Mersin’in batı ilçeleri), Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Malatya, Elazığ, Adıyaman çevreleri ve Muğla’nın iç kesimlerinde kuvvetli ve tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, yerde kar örtüsünün olduğu yüksek kesimlerde kar savrulmasından dolayı görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


İSTANBUL °C, 8°C


Parçalı ve az bulutlu


İZMİR °C, 10°C


Az bulutlu


ANKARA °C, 3°C


Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, gece saatlerinde sisli ve puslu

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x