Meteorolojiden Uyarı Üstüne Uyarı!

Meteorolojiden Uyarı Üstüne Uyarı!

05 Mart 2020 - 08:10

5 Mart hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre bugün yurdun batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması beklenirken güney kesimlerde ise şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkili olması bekleniyor. Peki, bugün hava durumu nasıl? Öte yandan yağmurlu havanın gün içerisinde İstanbul’da da etkili olması bekleniyor. İşte, 5 Mart hava durumu raporu…

Hava durumu 5 Mart raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre İstanbul da dahil olmak üzere yurdun batı kesimlerinde yağışlı havanın etkili olması güney kesimlerde ise şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkili olması bekleniyor. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, 5 Mart hava durumu raporu…


HAVA DURUMU 4 MART


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Batı ve Orta Akdeniz ile İç Anadolu’nun güney kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ise batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.


YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI


Aydın ve Muğla'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve küçük çaplı dolu yağışı riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Rüzgarın; Batı ve Orta Akdeniz ile İç Anadolu’nun güney kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


İSTANBUL °C, 15°C


Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı…  Yağmurlu havanın özellikle akşam saat 18.00’den itibaren etkili olması bekleniyor.


İZMİR °C, 17°C


Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı


ANKARA °C, 17°C


Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde hafif yağmurlu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x