MGK Toplanıyor!

MGK Toplanıyor!

24 Eylül 2020 - 10:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Külliyesi'nde Milli Güvenlik Kurulu'nu toplayacak. Milli Güvenlik Kurulu'nun gündeminde Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, Libya ve Suriye'deki son durum var

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. MGK'nın gündeminde son haftalarda ülke gündeminde yer alan birçok kritik konu MGK'da masaya yatırılıyor.

MGK gündeminin ana maddeleirnden biri Doğu Akdeniz. Türkiye ve Yunanistan arasında temmuz ayından beri Doğu Akdeniz sahasında artan ve iki ülke savaş gemilerinin de alanda yoğunluk kazandığı o gerginlik yerini yavaş yavaş ufukta görünen diplomasi ve müzakere masasına bırakıyor.
Türkiye Yunansitan ile masaya oturmaya hazırız sinyali verirken, Doğu Akdeniz'deki haklarımızdan taviz vermeyeceğiz mesajı bölge ile paylaşılıyor. MGK'da Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de önümüzdeki dönem adımları kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

Libya'daki son gelişmeler de MGK da ele alınacak. Son olarak Libya da Ulusal Mutabakat Hükümeti Feyyaz Sarrac ekim ayı sonunda istifa edeceğini açıklamıştı. Türkiye'nin Rusya ile Libya konulu görüşmelerde geldiği durum ve Libya sahasındaki gelişmelerde değerlendirilecek başlıklardan.

MGK gündeminde İdlib'deki hassas durum da ele alınacak. Türk Rus ortak devriyeleri bir süreliğine durdurulmuşken Rusya'nın İdlib'deki hava saldırıları gündeme gelecek. İdlib'de muhalifler ile teröristlerin ayıklanması konusunda devam eden çabalar değerlendirilecek.

MGK terörle mücadele gündemine de ayrı bir parantez açacak. Yurt içi ve yurtdışındaki terörle mcüadele operasyonları masaya yatırılacak. MGK toplantısı ardından gündeme ilişkin bir bildiri yayımlanması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x