Milli Eğitim Bakanı Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Açıkladı!

30 Ocak 2019 - 11:40

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "(Temel liseler ve özel öğretim kurslarının kapatılması kararı) Yerine ne koyacağımız, ne getirdiğimiz ve buradaki ihtiyacı, talebi nasıl karşılayacağımız konusunda çok net bir yol haritasına sahibiz. Bunu da önümüzdeki haftalarda bir lansmanla açıklayacağız."

Antalya'da konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şunları söyledi:

2023 vizyonu çerçevesinde ele aldığımız bir çok altyapı dinamikleri var, bunlar her ay somut olarak sizlerle paylaşılacak. Kasım ayına kadar hangi hafta hangi ay hangi proje hayata geçirilecek, bunların hepsi sizlerle detaylı olarak paylaşılacak.

Bu süreç içerisinde okullarımızın ne tür problemleri ve ne tür ihtiyaçları olduğunu belirleme konusunda bir Türkiye ortak modeli ortaya çıktı bunun pilot çalışmaları Şubat ayında başlayacak.

Bir diğer projemiz ‘Tasarım Beceri Atölyeleri’, bu projenin de Şubat ayında Türkiye’de yaklaşık  30 okulda başlayacağını söylemek isterim. Çocuklarla küçük yaştan itibaren meslek bilincinin oluşması bu projeyle beraber artacak. Ben özellikle şunu söylemek isterim, 3 yıllık bir takvim ortaya koyduk bunu koyarken de hangi ay ne yapılacak gayet net bir şekilde ortaya koyduk.

Biz bir değişiklik yaparken niye ve nasıl yaptığımızı çok derin analiz etmek zorundayız. Öğneğin okul öncesi eğitimde 5 yaş zorunlu olaraksa, bunu hangi parametrelere dayandırdığımızı belirtmek zorundayız. Alınan her bir kararın diğer parametrelere nasıl etki ettiğini ve bunun sosyal, finansal maliyeti nedir bunu çok net ortaya koymak zorundayız. Bunu tam olarak ortaya koymazsak ileride daha büyük sorunlar ortaya çıkar.

Kamuoyunun “neden acilen değişiklik yapılmıyor” baskısı ile yol almamız mümkün değil.  Önümüzdeki süreçte, bizim öğretmenlerimizin öğrencilerimizin ve velilerimizin ani değişiklikler ile sorunlar yaşamamaları için her türlü şeyi dikkate alıyoruz.

İnsana kaynak diyen bir anlayışla bizim bir yere varmamız mümkün değil, eğitim sisteminin de konuyu bu bakışla ele alması önemlidir. Eğer biz yaptığımız işleri nasıl bir temelde yapıyoruz nasıl bir etik yol izliyoruz diye kendimize sormazsak kalıcı çözümler bulamayız. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x