Milli Futbolcuya Çirkin Teklif!

Milli Futbolcuya Çirkin Teklif!

06 Mart 2020 - 12:24

Ay-Yıldızlı formayı resmi maçta bir türlü giyemeyen Mert Müldür’ün, Avusturya’da yaşadığı çile bitmiyor. 20 yaşındaki oyuncuyu ikna etmek için ilk 11 garantisi dahil her yolu deneyen Avusturya’nın hocası Foda’ya, şimdi de devlet yetkilileri katıldı! Mert’e yapılan baskı sonuç vermeyince, 20 yaşındaki başarılı futbolcu aniden askere çağrıldı. Şok yaşayan genç savunmacının itirazı hemen reddedilirken, ardından çirkin bir teklif geldi: Avusturya adına oynarsan, askerlik senin için sorun olmaktan çıkar

Ülkemizi İtalya’nın Sassuolo takımında başarıyla temsil eden ve Avusturya’nın Viyana kentinde doğan Mert Müldür’ü geçtiğimiz aralık ayında tıpkı bizim gibi EURO 2020’de mücadele edecek Avusturya’nın hocası Franco Foda iki kez aramıştı. Foda, “Gel bizde oyna, seni kesin Avrupa Şampiyonası finallerinin kadrosuna çağıracağım” demişti.
 
A Milli seviyede Türkiye için iki hazırlık maçına çıkan ve resmi mücadele oynamadığı için başka bir ülkenin formasını giyme şansı hâlâ olan Mert ise Foda’ya, “teklifiniz için teşekkür ederim ancak benim çocukluktan beri hayalim, Türkiye formasını giymek. Çünkü ben türküm, Türk hissediyorum ve kalbim Ay-Yıldız için atıyor” cevabını vermişti.
 
Sakat olduğu için oynamadı
 
Teknik direktörümüz Şenol Güneş, EURO 2020 elemelerdeki son maçımız olan deplasmandaki Andorra karşılaşmasında Mert’i resmen a Milli yapacaktı. ancak 20 yaşındaki savunma oyuncusu, sakatlığı sebebiyle yedek beklediği maçta forma giyemedi. Bunu fırsat bilen Avusturya ise işi Türkiye ile siyasi anlamda da krize yol açabilecek bir konuma doğru getirdi! Avusturya Futbol Federasyonu ile Avusturya Milli Savunma Bakanlığı adeta işbirliği yaptı ve bunun sonucunda Mert, askere çağrıldı.
 
Kendisine belge gönderildi
 
18 ile 35 yaş arası erkeklerin 6 ay zorunlu askerlik görevinin bulunduğu ülkede genç oyuncumuz, kendisine gelen belge sonrası adeta şok oldu. Çok büyük bir baskı altında kalan Mert’in, “Sassuolo ile kontratım var ve sezonun ortasındayız” itirazı kabul edilmedi. askerlik yapmak istemeyenlerin 9 ay kamu hizmeti yapması seçeneği bile, “Başvuru zamanın zaten geçti” bahanesiyle kabul edilmeyen oyuncumuz için asıl çirkinlikler bundan sonra başladı, yetkililer, “Ancak avusturya için oynarsan, bu sorun olmaktan çıkar ve askerliğini tecil ettiririz” teklifinde bulundu.
 
Hemen TFF ile paylaştı...
 
Hatta Milli Savunma Bakanı’nın bile, “Avusturya için oynasın, her türlü kolaylığı sağlarız” ifadesini kullandığı öne sürüldü. İnsan haklarına son derece aykırı olan bu olay sebebiyle morali bir hayli bozulan Mert’in, yaşadıklarını hemen türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile paylaştığı bildirildi. Kendilerini, ellerindeki askerlik kozu sebebiyle güçlü gören Avusturya tarafında olanları dikkatlice takip eden TFF’nin, Mert’e her türlü desteği vermek adına tüm imkanlarını seferber ettiği gelen haberler arasında yer alıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x