Milyonlarca Emekliye Müjde!

Milyonlarca Emekliye Müjde!

05 Mart 2019 - 10:53

Tüm emekliler için bu yaz kazançlı geçecek. 27-31 Mayıs’ta biner lira ikramiyeler ödenirken, temmuz zam ayı olacak. İkinci bin liralık ikramiyenin ise 5-9 Ağustos’ta ödenmesi bekleniyor



Emekliler kazançlı bir yaz geçirecek. Ocakta tüm emeklilere yapılan zammın, şubatta da ek ödeme dahil maaşı bin liranın altında olanlara yansıtılan seyyanen artışın ardından, kazanımlar devam edecek. Bu yılın ilk bayram ikramiyesi mayısta ödenecek. Bu yıl Ramazan Bayramı 4-6 Haziran'da kutlanacak. 3 Haziran, arefe günü. 1 ve 2 Haziran da hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle emeklilere bayram ikramiyesinin Mayıs sonunda ödenmesi bekleniyor.Ödemeler büyük ihtimalle 27-31 Mayıs arasında yatırılacak. Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da ikramiyeden yararlanacak. Kesin tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak.

Temmuzda yeni maaş

Tüm emeklilerin maaşına temmuzda ise zam yansıtılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve bu yılın ilk yarısındaki enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark verilecek. Ağustos ise emekliler için yine ikramiye ayı olacak. Kurban Bayramı 11-14 Ağustos'ta kutlanacak. İkramiyenin de bu tarihten önce 5-9 Ağustos'ta ödenmesi bekleniyor.

Dul ve yetimler de alacak

İkramiye; SGK'dan vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara da veriliyor. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı oranına, sürekli iş göremezlik geliri alanlara da sürekli iş göremezlik oranına göre ikramiye hesaplanıyor. 2 aylık birden alanlara ise oranı yüksek dosyaya göre ödeme yapılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x