Milyonlarca Kişinin Beklediği Haber Geldi

Milyonlarca Kişinin Beklediği Haber Geldi

09 Haziran 2020 - 15:20

Milyonlarca çalışanın beklediği haber geldi. Corona virüs salgını başlamasıyla birlikte çalışanı korumak adına işten çıkarma yasağı getirilmişti. Normalleşmenin başlamasıyla birlikte 17 Temmuz'da son bulacak olan işten çıkarma yasağının 3 ay daha uzatılacağı ifade edildi


Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte Yeni İstihdam Kalkanı paketinin ayrıntıları belli oldu. Corona virüs salgınının çalışana olan etkisini azaltmak amacıyla getirilen işten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak.
Corona virüs salgını sonrasında kısa çalışma ödeneği kolaylaştırılmıştı. Kısa çalışma ödeneğinin devam ettirilmesi yönünde bir karar alındı. Ama farklı bir isimle, benzer kapsamda bir kısa çalışma ödeneği uygulanması öngörülüyor.'İstihdam Kalkanı Paketi' işe geri dönüşlere teşvik sağlanacak. Ücretsiz izne çıkarılanlar işe geri çağrıldığında da destek sağlanacak. Salgın ile getirilen işten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak.
 
17 TEMMUZ'DA BİTECEKTİ
 
Corona virüs salgınında çalışanların olumsuz etkilenmesini en aza indirmek için 17 Nisan tarihinde firmalara 3 ay boyunca işten çıkarma yasağı getirilmişti. Yasak normalde 17 Temmuz'a kadar devam edecekti. 3 aylık uzatma ile birlikte yasak 17 Ekim'e kadar uzatılmış olacak. 
 
"YENİ BİR PAKET HAZIRLIĞINDAYIZ"

 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kısa çalışma ödeneğinin ve işten çıkarma yasağı uzatılıp uzatılmayacağının sorulması üzerine, “Paydaşlarla görüşüyoruz. İstikrar, piyasanın mimimum etkilenmesi önemli. Bu manada çok geniş kapsamlı ciddi bir paket çalışması içinde Çalışma Bakanlığı’mız. Biz de katkıda bulunuyoruz. İstihdam kalkanı diyebileceğim bir paketle bir hazırlık içinde çalışma yürütüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x