Milyonlarca Memuru İlgilendiriyor!

Milyonlarca Memuru İlgilendiriyor!

30 Mayıs 2019 - 16:00

Valilikte programcı olarak görev yapan tekstil mühendisliği mezunu memurun üst öğrenim zammı ve tazminatı talebi mahkemeye takıldı. İdare mahkemesi "Kurumların teknik ve sağlık hizmetlerine ait kadrolarda bulunanlara, üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez" kararı verdi


Memurlarla ilgili önemli tazminat kararı. Konya Valiliği'nde teknik hizmetler sınıfında programcı kadrosunda görev yapan memur valliğe başvurup başvurup devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlara ilişkin karar gereği maaşındaki özel hizmet tazminatının üst öğrenimi olan mühendislik mezunları için öngörülen 152 puan üzerinden hesaplanmasını ve zammının da ona göre yapılmasın istedi. Ancak olumlu yanıt alamadı. Daha sonra idare mahkemesine başvurdu başvurusunda tekstil mühendisliği mezunu olduğunu, Bakanlar Kurulu Kararı, Genel Tebliğ, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı görüşlerine rağmen maaşındaki özel hizmet tazminatının 152 yerine 93'ten hesaplandığı, özel hizmet tazminatının hesaplanmasında bulunulan hizmet sınıfına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimin bitirilmiş olmasının yeterli olduğunu dile getirdi. İdareye başvuru tarihinden itibaren işlem nedeniyle maaşından eksik ödenen miktarların yasal faizi ile birlikte ödenmesini istedi. 
İdare mahkemesi "Kurumların teknik ve sağlık hizmetlerine ait kadrolarda bulunanlar, bulundukları hizmet sınıflarına atanabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez" kuralı olduğu gerekçesiyle talebi reddetti. Konya 4. Bölge İdare Mahkemesi de davanın reddine karar verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x