Milyonların Gözü Bu Toplantıda!

Milyonların Gözü Bu Toplantıda!

02 Aralık 2019 - 15:13

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Çelik’in, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağı günü açıklamasından bu yana, 7 milyonu aşkın çalışanın gözü bu toplantıdaydı. Nihayet toplantı başladı!


Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Çelik’in, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağı günü açıklamasından bu yana, 7 milyonu aşkın çalışanın gözü bu toplantıdaydı. Nihayet toplantı başladı.

Aralık ayı boyunca devam edilecek, görüşmelerde işçi, işveren temsilcileri taleplerini iletecek. 7 milyonu aşkın çalışanı direkt etkileyecek konu hakkında vatandaşlar 2020 asgari ücret zammı ne kadar olacak? sorularının yanıt bulmasını bekliyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanırken, işçi ve işveren temsilcilerinin talepleri de peş peşe gelmişti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay yeni asgari ücret için 2 bin 578 TL rakamının göz önünde bulundurulmasını istedi.
BAKANDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Asgari Tespit Komisyonu'nda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Çelik, "Asgari Ücret Tespit Komisyonunun hem işçi hem de işveren bakış açısını dikkate alıp ortak noktada buluşması temel gayemiz  Asgari ücretin sosyal ve ekonomik konjonktür ile uyumlu, kalkınmaya ve verimliliğe katkı verecek şekilde belirlenmesi önem arz etmekte. Asgari ücret rakamımız birçok Avrupa Birliği ülkesini geride bıraktı." ifadelerini kullandı.

Komisyonda yer alan kurumlar
 
Komisyonda, Bakanlık Çalışma Genel Müdürü ve yardımcısı, Bakanlık İş Sağlığı ve Genel Müdürü ve yardımcısı, Devlet İstatistik Enstitüsü Ekonomik, Fiyat İstatistikleri ve İndeksler Dairesi Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı temsilcisi, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ile işçileri temsilen de Türk-İş işvereni  temsilen  TİSK olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x