MIŞ! GİBİ DERS ALDIK!!!
Engin Taşkıran

Engin Taşkıran

MIŞ! GİBİ DERS ALDIK!!!

Pandemi bize çok şey öğretti fakat görünen o ki kimse ders almamış...

SİNSİ, ciddi, etkili hatta ölümcül olabilen ama ne yazık ki ‘görünmeyen’ yeni bir düşmanla karşı karşıya geldik.

Korona yıkıcı oldu Sadece ekonomi falan değil, sosyal hayatı da altüst etti. Tamam ama bu kötü resmin bence bazı iyilikleri de oldu, olacak. Resmin iyi yüzünde öncelikle ‘iyimserlik’ var. Hayatın kıymetini öğrenmek, ailenin, dostluğun, toplumsal aidiyetin çalışmanın değerini yeniden fark etmek, keşfetmek var. Dahası...

* Korona salgını sayesinde sağlımızın ne kadar önemli bir varlık olduğunu yeniden fark ettik.
* Temizliğin ve hijyenik önlemlerin sadece imanın değil, sağlığın da vazgeçilmezlerinden biri olduğunu unutmamamız gerektiğinin altını çizdik.
* Ailemizin, sosyal ve toplumsal dayanışmanın, işbirliğinin ehemmiyetinin farkına vardık.
* Kendimizle dayanışmayı, konuşmayı, hesaplaşmayı, değer yargılarımızı yeniden gözden geçirmenin ne kadar gerekli olduğu meselesini gündeme getirdik.

*Çalışmanın para kazanmanın önemini öğrendik tabii bazılarımız 

Bir çok etkinlik yapılamadı konserler durdu şimdi normalleşmeye başladık başladık da ne oldu konser fiyatları 2 katına çıktı.
 
Herkesin bildiği fakat uygulamaktasn kacindiği durumdan bahsedecegim biraz da örneğin bir mekana gittiğiniz zaman arabanızı teslim ettiğiniz valeden gidilen mekânda bulaşıkları yıkayan komiye garsondan şef garsona kadar binlerce ailenin geçim kaynağı olan eğlence sektöründe özellikle sanatçilar taşın altına elini koymalı var olan fiyatlarının iki katını talep eden sanatçilar sadece kendi ceplerini doldurma peşinde oysaki ekonominin dönmesi için kaldıkları rakamdan devam etseler tüketiciyi de zor durumda bırakmazlar di şuan gelinen noktada tüketicinin sadece konuştuğu konu rakamların fahiş fiyatlara çekilmesinden rahatsızlığıdır. Sadece tüketici değil organizasyon ekiplerini zor durumda bırakmaktadırlar. Nerede sazin tellerini kesen çaldıkları enstrümanı kıran duyarlı sanatçilar.Sirf varolan araçlarının varolan evlerinin en iyisini alma düşüncesinde olanlara duyurulur Dedigim gibi gelin tasin altına elinizi sokun bu konuyu herkesin menfaatine uygun bir şekile getirin. Ha bu arada bu bahsettiğim sanatçıların tek başlarına karar vermediğini biliyorum sözüm onları yonlendiren menajer meslektaşlarıma.
Sağlıcakla kalın...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar