MSB Açıkladı!

MSB Açıkladı!

24 Ocak 2020 - 10:17

Askerlik yerleri sorgulama ekranı bugün açılacak. 2000/1 celp döneminde gerçekleştirecekleri askere gidecekler ve bedelli askerlik başvurusu yapanlar için askerlik yerlerini öğrenecekleri büyük gün geldi. Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) bugün yapacağı açıklamayla e Devlet üzerinden sorgulama yapılabilecek. İşte, 2020 askerlik celp yerleri hakkında detaylar….

Askere gidecek adayların merakla bekledikleri büyük gün geldi, askerlik yerleri bugün belli oluyor. 2000/1 Şubat celbinde silahaltına alınacak olan yükümlülerin askerlik hizmetini yerine getirecekleri kışla ve birlikler bugün açıklanacak. E-Devlet askerlik yerleri sorgulama sayfasından öğrenilebileceği belirtilmişti. Peki, askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak?

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Askerlik yerleri henüz açıklanmadı, MSB tarafından açıklanacak olan askerlik yerleri e-Devlet üzerinden sorgulanacak. Askerlik yerleri açıklandığı andan itibaren aşağıdaki linkten sorgulanabilir.

https://www.turkiye.gov.tr/sevk-edilecek-egitim-merkezi

ASKERLİK SÜRESİ DEĞİŞTİ

Askerliği tek tip olarak değişmesinin ardından uzun ve kısa dönem ayrımı kalmadı. Silah altına alınan tüm er ve erbaşlar 6 ay sürecek olan askerlik hizmetinin ardından terhis olabilecek. Terhis olmak istemeyen askerler ise ihtiyaca göre altı ay boyunca ücretli olarak askerlik hizmetini tamamlacak.


ASKERE GİDECEKLERİN YOL ÜCRETLERİ NEREYE YATACAK?

2020 Şubat celp döneminde askere gidecek yükümlülerin yol ve iaşe ücretleri adlarına açılmış PTT hesaplarına yatacak.

SEVK TARİHLERİ BELLİ Mİ?

Yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları 30 Ocak 2020 tarihinde, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan Ocak celp ve sevk dönemine tabi olanlar 30 Ocak 2020 tarihinde, Şubat celp ve sevk dönemine tabi olanlar 26 Şubat 2020 tarihinde, Mart celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 19 Mart 2020 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edilecekler.Bedelli askerlik ve 2000/1 askerlik yerleri geri sayım! Şubat celp dönemi askerlik yerleri ne zaman belli olacak?

CELP NEDİR?

Askerlik alımları dönem dönem olarak yapılır ve halk arasında buna celp adı verilmektedir. Bu bakımdan kişiler askerlik yerini öğrenmesi için bu celp dönemlerinin açıklanması ve yer bilgilerinin açıklandığının ilan edilmesi ile birlikte portala giriş yaparak öğrenmesi mümkündür
 

BEDELLİ ASKERLİK FİYATI VE SÜRESİ

31.343 TL olan bedel miktarı her altı ayda bir memur aylık katsayısı oranınca değişeceği bildirilmişti. 2020 yılı için hesap yapıldığında bedellinin ücreti 35 bin 54 TL’ye çıktı. Yani kalıcı bedelli askerlik sistemi üzerinden bir yıl geçmeden bedelli askerlik ücretine 3.711 TL zam yapıldı. Bedelli askerlik süresi 30 gün olacak.


BEDELLİ ASKERLİK ŞARTLARI NELERDİR?

Ülkemizde daha önce iki tip askerlik bulunmakta idi. Bunlardan kısa dönem askerlik 6 ay, uzun dönem askerlik süresi ise 12 ay olarak belirlenmişti. Ara sıra gündeme gelen bedelli askerlikleri saymazsan en yaygın askerlik hizmetleri bu şekildeydi. Ancak şimdi sürekli belli askerlik hizmeti devreye girdi. Vatandaşların çalışma hayatlarını engellememek ya da ailelerinden uzun süre ayrı kalmamalarını sağlamak gibi nedenlerden dolayı devreye sokulan sürekli bedelli askerlik hizmeti belirli bir ücret karşılığında yapılan kısa süreli askerliğe denmektedir.

Bedelli askerlik yapmanın iki farklı yolu bulunmaktadır.

Bunlar; -18 yaşını doldurmuş,
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen en az 3 yıl yurt dışında çalışmak durumda kalan erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yaparak zorunlu askerlik hizmetlerini tamamlayabilirler. Buna kısaca “dahte” denir. Açılımı “dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler” şeklindedir. Bunun 31 bin lira karşılığı Euro

Bir diğeri ise; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, zorunlu askerlik hizmetine tabi tüm vatandaşlar için Yani isteyen her asker adayının yaş şartı olmaksızın belirli bir ücret karşılığında yararlanabileceği bedelli askerlik sistemidir. Bu siteme isteyen herkes başvuruda bulunabilir. Bunun bedeli ise 2020 yılı bedeli 35 bin 54 TL’dir. Ödemeler; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT Şubelerine veya mal müdürlüklerine yapılabilmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x