Muharrem İnce’den Teklif !

Muharrem İnce'den Teklif !

03 Temmuz 2018 - 12:20 - Güncelleme: 03 Temmuz 2018 - 12:23

Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu'na onursal başkanlık teklif ettim. Kendisiyle bir yarış içerisinde olmayacağımı açıkladım

CHP'de 24 Haziran sonrası başlayan genel başkanlık tartışması devam ediyor. Dün, Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştiren Muharrem İnce, CHP liderine yaptığı teklifi açıkladı: "Olağanüstü kurultayı toplamasını ve onursal genel başkan olmasını teklif ettim. Teklifime 'hayır' derse örgüt kendisi çözer."
24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olarak partisinden yüzde 8 oranında fazla bir oy alan Muharrem İnce, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yemekte buluştu. Seçimlerden sonra ilk kez bir araya gelen iki isim, 3 saat boyunca Ankara'da bir otelde yemek yedi. İnce, bugün görüşmede neler konuşulduğuna dair TBMM'de gazetecilere açıklamalarda bulundu.


TBMM'de açıklama yapan İnce, şunları söyledi:
'O BANA DEĞİL, BEN ONA TEKLİFTE BULUNDUM'

Sözlerine "Kılıçdaroğlu bana bir teklifte bulunmadı ama ben ona bir teklifte bulundum" diyen başlayan İnce, CHP liderine olağanüstü kurultayı toplamasını teklif ettiğini söylerken şu ifadeleri kullandı:
"Sayın genel başkana, büyük bir devlet adamlığı yaptığını, İYİ Parti'ye 15 vekil göndermeden başlayan ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaparak milletin gönlünde taht kurduğunu, bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini, kendisiyle bir yarışın, rekabetin içinde olmak istemediğimi ama milletin de bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut var, bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğini ve benim de genel başkan olarak Edirne'den Ardahan'a çalışacağımı, partiyi seçime hazırlayacağımı… Böyle bir teklifte bulundum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x