"Öldürülmekten Korkuyorum"

"Öldürülmekten Korkuyorum"

06 Ocak 2019 - 15:56

Twitter'dan pasaportunun fotokopisini paylaşan 18 yaşındaki Rahaf Muhammed el Kunun, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta beklerken iade edilme endişesi taşıyor. Genç kadın, ülkesine dönmesi halinde ailesi tarafından öldürüleceğini söylüyor. Tayland polisi, Kuveyt'te tatil yaparken Bangkok'a uçan El Kunun'un evlilikten kaçtığını savunuyor

Suudi Arabistan vatandaşı Rahaf Muhammed el-Kunun, ailesinden kaçmak isterken pasaportuna bir Suudi yetkili tarafından el konulduğunu ve Bangkok Havalimanı'nda mahsur kaldığını açıkladı.

Kuveyt'te ailesiyle tatildeyken iki gün önce uçağa binip kaçan genç kadın Bangkok üzerinden Avustralya'ya gitmeye çalışıyordu.

El Kunun, zorla Suudi Arabistan'a gönderilip ailesi tarafından öldürülmekten korktuğunu söyledi.

Tayland polisi ise genç kadının 'evlilikten kaçtığını' ifade etti.

General Surachate Hakparn, açıklamasında El Kanun'un Tayland vizesi olmadığı için ülkeye girişine izin verilmediğini ve yetkililerin genç kadının Tayland'a uçtuğu Kuveyt Havayolları'yla Suudi Arabistan'a gönderilmek üzere, iadesi için sürecin başlatıldığını belirtti.

Surachate, genç kadının Suudi yetkililer tarafından pasaportuna el konulduğu iddiasından haberdar olmadığını kaydetti.

El Kanun'un endişeli ve tedirgin olduğunu aktardı. Genç kadın, Avustralya vizesi olduğunu ama pasaportunun uçak indiğinde kendisini karşılayan bir Suudi diplomat tarafından alıkonulduğunu söyledi.

El Kanun, Twitter'da paylaştığı mesajda "Kaybedecek bir şeyim olmadığı için gerçek ismimi ve tüm bilgilerimi paylaşacağım" mesajı attı.

El Kanun ayrıca pasaportunun bir fotoğrafını paylaşıp "Çünkü gerçek olduğumu ve var olduğumu bilmenizi istiyorum" dedi. Bir diğer tweet'te de "Ailemin beni öldürmesinden korkuyorum" yazdı.

Nisan 2017'de de bir Suudi kadın Kuveyt'ten Avustralya'ya gitmeye çalışırken yakalanmıştı. 24 yaşındaki Dina Ali Lasloom, Filipinler üzerinden Avustralya'ya geçmeye çalışıyordu ama Manila Havalimanı'nda ailesi tarafından durdurulup Suudi Arabistan'a geri gönderilmişti.

Lasloom, Kanadalı bir turistin cep telefonunu kullanıp Twitter'dan attığı mesaj ve videoda ailenin onu öldüreceğini söylemişti.

Genç kadına Suudi Arabistan'a döndükten sonra ne olduğu bilinmiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x