Ömer Çelik Açıkladı!

Ömer Çelik Açıkladı!

02 Aralık 2019 - 17:31 - Güncelleme: 02 Aralık 2019 - 18:05

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Ömer Çelik, "Havayı kirleten 15 termik santralin bacasına filtre takılmasını iki buçuk yıl erteleyen yasa Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu yasayı doğru bulmamış ve az önce veto etmiştir" dedi

(Beştepe'ye giden CHP'li iddiası)
 
Hem Cumhurbaşkanlığı makamından özür dilemeleri gerekiyor. Hem vatandaşlarımızdan hem de CHP’ye gönül veren vatandaşlarımızdan güçlü bir özür dilemeleri gerekiyor.
 
(Diyarbakır'daki HDP binası önündeki annelerin eylemi)

Bu eylem her şeyden önce bir vicdan eylemidir. Buradan bir kez daha selamlıyoruz. Yanlarında olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz.
AK Parti Sözcüsü Çelik; "(Barış Pınarı Harekatı'nı yapan Türkiye,  NATO'dan yardım bekleyemez) diyecek en son ülke Fransa en son lider  Macron'dur." dedi.

(Yarın başlayacak olan NATO zirvesi)
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ATO zirvesinde ABD, Fransa , Almanya ve İngiltere lideriyle görüşecek. NATO'daki müttefiklerimizin DEAŞ'la mücadelede adı altında YPG'ye destek vermesi yanlış. Barış Pınarı Harekatı sürecinde en fazla karşı görüş beyan eden kişi Fransa Cumhurbaşkanı Macron oldu.
 
Türkiye'nin Suriye'de ne işi olduğu bellidir. Terörle mücadele ediyoruz.
 
Çifte standardın başını çeken liderlerin başında Macron geliyor. Barış Pınarı Harekatı'na en çok karşı gelen ve terör örgütü temsilcilerini en çok destekleyen lider Macron oldu. Tek taraflı yaptıkları operasyonlarda bile NATO’ya çağrı yapıyorlar. Yaptığımız çağrıya karşı gelmeleri onların bu çifte standardını gösteriyor. 'Barış Pınarı Harekatı'nı yapan Türkiye, NATO'dan yardım bekleyemez' diyecek en son ülke Fransa, en son lider Macron'dur.
 
(Türkiye ile Libya arasındaki deniz yetki alanı sınırlandırma mutabakatı)

 
Türkiye ile Libya arasındaki mutabakatla tarihi bir adım atıldı. Doğu Akdeniz'de yeni bir aşamaya geçildi. Türkiye-Libya arasındaki anlaşmanın uluslararası hukuka uygunluğu konusunda tereddüt yok.
 
Mısır, Türkiye'ye karşı olmak için Yunan tezleri doğrultusunda hareket ediyor.
 
(TANAP Projesi)
 
Türkiye'nin enerji köprüsü olduğunu gösteriyor. TANAP Projesi ile enerji arz güvenliği de sağlanacak
 
(İsrail'in yeni yerleşim planı)
 
Trump'ın Kudüs'ü başkent olarak kabul etmesi İsrail'i olumsuz anlamda cesaretlendirdi. Buradaki zulüm giderek şiddetleniyor. Bu açık bir işgaldir.
 
(Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk veto)
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2,5 yıl daha uzatma konusunu uygun bulmadı. Veto gerekçesinde insan sağlığı unsuruna vurgu yapılmıştır. Yeni belirlenecek süre 2-2,5 yıl kadar olmamalı. Cumhurbaşkanımız tarafından atılan ilk veto oldu, bu da çevre hassasiyetinden...
 
(CHP'li Erdoğdu'nun 'anayasa yoktur' açıklaması)
 
Türkiye'nin bir anayasası vardır. CHP, her Cumhurbaşkanlığı seçimini krize çevirmiştir. Bu sözün sahibi partisinin meşruiyeti olmadığını söylüyor.
 
(Belediyelere kredi tartışması)
 
Bankalar onu değerlendiriyor ve ona göre karşılık veriyor. Bizim belediyelerin de her talebi yerine gelmiyor.
 
('FETÖ'cü Adil Öksüz'ün yeri biliniyor' sözü)
 
Tabiki yer olarak bir değerlendirmede bulunamayız. FETÖ ile ilgili kim varsa mücadelemiz sürüyor. Bir devlet bilgisinin paylaşılması doğru olmaz.
 
(Macron'un 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' sözü)
 
Bu şekilde konuşması son derece yadırgatıcıdır. Terörle mücadelenin güçlü olduğunu dönemde bu söz zaaftır. Fransa dünyanın her yerinde tek taraflı operasyon yapıyor. Fransa'nın bencillikten kurtulması lazım.
 
Barış Pınarı Harekatı'na eleştirileri dostça bulmuyoruz.
 
(Şehir üniversitelerinin finansmanı)
 
Şehir üniversitesi ile ilgili durumun siyasi tarafı yok. Şehir üniversitesi usule aykırı işlemle kredi almak istedi. Öğrencilerin mağdur olması söz konusu değildir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x