Ömer Çelik’ten Yunan Bakan’a Cevap!

Ömer Çelik'ten Yunan Bakan'a Cevap!

08 Haziran 2020 - 17:57

AK Parti Sözcüsü Çelik MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamlarda bulunuyor.
Çelik, "Yunanistan Savunma Bakanı savaşa hazır olduklarını ifade ettiler. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünün tartışılmayacağını herkes bilir. Yunan Bakan'a söylüyorum, bu tarz kötü şakalar yapmayın bu tür kötü şakalar alnınıza yapışır." dedi


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.
 
AK Parti Sözcüsü Çelik, corona virüs salgınıyla ilgili provokatif bilgi  paylaşan, çoğu FETÖ kaynaklı 11 bin hesabın tespit edildiğini bildirdi.

Çelik, 1 Haziran itibarıyla yurt dışında salgın nedeniyle hayatını  kaybeden 558 vatandaşın 454'ünün cenazelerinin Türkiye'ye getirildiğini  bildirdi.
 
Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:
Birkaç gündür gördüğümüz görüntüler üzücü görüntüler. Maske takılmadığı, sosyal mesafe olmadığı görüntüleri riskli buluyoruz. Maske, temizlik, mesafe kurallarına riayet etmezsek eski sıkıntılarla karşılaşacağımızı ifade etmek istiyoruz.
 
Türkiye'nin dünyadan pozitif ayrıştığını net bir şekilde gördük. Kazanımlarımız tamamen bundan sonra uyacağımız tedbirlere bağlı. Tekrar zorluklarla karşılaşıp karşılaşmamamız maske, mesafe, temizlik dediğimiz tedbirlere uymamıza bağlı. Geniş bir sunum gerçekleştirildi. Normalleşme sürecinde hangi tedbirlerin alınacağına, turizmde hangi tedbirlerin alınacağına dair Sağlık Bakanımızın geniş kapsamlı bir sunumu oldu. MKYK'mız da karşılıklı sunumla bunu değerlendirdi.
 
İçişleri Bakanımızın sunumu oldu. Vefa destek grubunun çalışmaları son derece değerli. Sayın Bakanımız İçişleri Bakanlığı'ndaki sistemler paylaştılar. Burada çalışanlarımız, emek verenlerimiz, gayret eden arkadaşlarımızın hiçbir zaman onların emeklerinin karşılığını veremeyiz.
 
Uyuşturucu ile mücadele son derece önemli. İçişleri Bakanımız da kendi hesabından paylaşıyor.
 
Kadına yönelik şiddette son derece vahşi hususlar meydana geliyor, kayıplarımız oluyor. Bu konuda parti olarak çok hassasız. Buna müdahale konusunda 1005'e yakın merkez kuruldu. 1000'in üstünde mekanizma ile bu şikayetler alınmaktadır. Bakanlığımıza, partimize, ilgili merkezlere bildirilmesi konusunda mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadına şiddet asla kabul edilemez. İçişleri Bakanlığımız bu tablonun giderilmesi konusunda büyük bir performans göstermiştir.
 
Türkiye 102 ülkeye yardım etti. Uluslararası kuruluşların yardım taleplerinden 3'ünü karşıladı. Filistin'e 5 milyon dolar hibe sunuldu.
 
Avrupa'da, bu yılın başından hazirana kadar 65 ırkçı ve İslam  karşıtı vaka görülmüştür. 38'i Türk camisi ve cami derneklerine yöneliktir.
Avrupa'daki muhataplarımızı Türkiye ve İslam düşmanı saldırılara karşı bir kez daha uyarıyoruz. Türk toplumunu huzursuz etme, değerlerimize saldırılar konusunda oradaki yönetimlerin eksik davrandığını gözlemliyoruz. Bu faşistlere göz yumanlar eninde sonunda yüzleşmek zorunda kalıyorlar. Bu faşist kafalar dünyanın sorunudur.
 
Yunanistan Savunma Bakanı savaşa hazır olduklarını ifade ettiler. Türkiye bir kabile devleti değildir. Hukuk devletidir. Kabile devleti yöneticileri gibi açıklama yapılamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünün tartışılmayacağını herkes bilir. Yunan Bakan'a söylüyorum, bu tarz kötü şakalar yapmayın bu tür kötü şakalar alnınıza yapışır.
 
Libya'da Sarrac yönetiminin biliyorsunuz NATO Genel Sekreteri de "destek verebiliriz" dedi. Libya ordusunun Hafter'in unsurlarından başkenti temizlemesi büyük bir başarıdır. Trablus Havalimanı stratejik bir noktaydı. Hafter milisleri silahları bura vasıtasıyla alıyorlardu. Bu odak noktasının bu şekilde ele geçirilmesi stratejik öneme sahipti.
 
CHP Grup Başkanvekili Hafter'i seküler ve meşru bir kimse olarak değerlendirip BM'nin meşru yönetim olarak gördüğü Sarrac yönetimini ise cihatçı olarak değerlendirmişti. Bu derece darbeci birisi için makul bir yönetim demek, Sarrac yönetimine cihatçı demek bu derece vahim bir hata dış politika konusunda tarihimizde belki de birinci sıraya yerleşecek bir hatadır. Özür dilemesi gerekir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x