Orman Yangınlarında Son Durum!

Orman Yangınlarında Son Durum!

02 Ağustos 2021 - 13:15 - Güncelleme: 02 Ağustos 2021 - 14:15

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlarla mücadeledeki son duruma ilişkin basın açıklaması yaptı. Tunceli'deki yangın söndürülürken Isparta Sütçüler'de yangın çıktı. Son bilgilere göre; 3 ilde 8 farklı noktada yangın var

Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son duruma ilişkin yeni bir açıklama yaptı.125 noktadaki yangının kontrol altına alındığını 7 noktada müdahalenin sürdüğünü söyleyen Pakdemirli, şu anda yangınlara müdahale eden 16 uçak ve 51 helikopter olduğunu kaydetti.

Pakdemirli, Tunceli Hozat'taki yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Isparta Sütçüler'de yangın çıktığını belirten Pakdemirli, buradaki yangına da havadan ve karadan müdahale edildiğini ifade etti. 

Pakdemirli'nin açıklamaları şu şekilde:

-Son 5 günde 132 yangından 125'ini kontrol altına aldık, 7'si devam ediyor. 

-Manavgat ve Marmaris'teki yangınlar devam ediyor. Köyceğiz'deki yangın da yerleşim yerlerinden uzak bir şekilde sürüyor.

-Tunceli Hozat'taki yangın kontrol altına alındı.

-Isparta'da Sütçüler mevkiinde 11.30 sularında bir yangın daha çıktı. Ona da hemen 1 uçak, 15 arazöz, 200'ün üzerinde personel sevk ettik, çalışmalara başladık.

-Aşırı sıcak ve çok düşük nem oranı var. Normalde bu mevsimde yüzde 30 seviyesinde olması gereken nem yarın yüzde 8'lere düşecek. 
 
-Yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz, 150 iş makinesi ve 5 binin üzerinde personelle müdahalemiz devam ediyor. Çalışmaları yerleşim yeri odaklı yapıyoruz. Muğla'daki yangında binden fazla helikopter sortisi yapıldı. Özellikle ormana yakın belediyelerimiz tedbir almalı.

-(Milas'taki Yeniköy Termik Santraline alevlerin yaklaştığı iddiası) Şimdilik orada bir problem görünmüyor. Rüzgar da o yönde esmiyor, bir problem yok.

-Cumhuriyet tarihginin en büyük fidan kampanyasını başlatmıştık, ilk yağmurlarla birlikte bundan daha büyük dikimlere başlayacağız.

-Bilgi kirliliğine ve provokasyonlara dikkat etmemiz lazım. 

-Çeşitli ülkelerden uçaklar gelmeye devam ediyor.


Yangınlar nedeniyle 8 yerleşim yeri tamamen olmak üzere 13 mahallenin boşaltıldı.  70'in üzerinde konut kullanılamaz halde, çok sayıda hayvan öldü. 

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy  yanan alanların turizm imarına açılacağı iddialarını yalanladı. Ersoy, "Yanan orman arazilerinin herhangi bir sebeple yapılaşmaya veya başka amaçla tahsisi mümkün değildir" diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x