OTİZMLİ ÖZEL ÖĞRENCİLERE KANADA’DAN ÖDÜL

OTİZMLİ ÖZEL ÖĞRENCİLERE KANADA'DAN ÖDÜL

09 Kasım 2017 - 21:30

Yaşar Üniversitesi’nin otizmli özel öğrencilerine Kanada’dan ödül geldi. Müzik bölümü öğrencisi Recep Ege Altıncıoğlu birinci, eski mezunlardan Doruk Güngör ise üçüncü oldu.

Anca Naturally Autistic isimli vakıf tarafından Kanada'nın Vancouver kentinde yapılan ve bu yıl 8'incisi düzenlenen Dünya Otizm Festivali'nde, Yaşar Üniversitesi öğrencisi Recep Ege Altıncıoğlu ve bu yıl mezun olan Doruk Güngör, ödül verilen isimler arasında yer aldı. Performans Sanatları kategorisinde birincilik ödülü Altıncıoğlu'nun, "Sporda Mükemmellik"kategorisinde üçüncülük ödülü ise Güngör'ün oldu. Ödül alan gençler ve aileleri büyük sevinç yaşadı.

ÇOK MUTLU OLDULAR
Yetenek sınavlarını kazanarak yüzde 50 bursla girdiği Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Opera ve Şan Departmanı 2'nci sınıfta eğitimini sürdüren Recep Ege Altıncıoğlu, "Müzik benim her şeyim" diyerek aldığı ödül nedeniyle çok mutlu olduğunu söyledi. Küçük yaşta teşhis konulduğunda "konuşamaz" denilmesine karşılık müzikle yaşama bağlanan ve bu alanda emin adımlarla ilerliyor. Herhangi bir sesi, referansa gerek olmadan doğrudan notaya dökebilme olarak adlandırılan üstün müzik yeteneği 'Absolutmutlak kulağa' sahip Altıncıoğlu, çalışmalarını öğretim görevlisi ve İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Levent Gündüz ile sürdürüyor. Üniversite mezunu olabilen sayılı otizmli bireylerden Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Grafik ve Tasarım Programını geçen yıl bitiren Doruk Güngör de "Sporda Mükemmellik" kategorisinde üçüncülük ödülü aldı. 2015 yılında Yaşar Üniversitesiİstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu Ünilig Erkekler Basketbol maçında Türkiye'de resmi maça çıkan ilk otizmli birey olan ve halen basketbol oynamayı sürdüren Doruk Güngör, bu sportif başarısıyla ödüle aday gösterilmişti. Güngör ve ailesi, ödülün mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x