Oy Pusulaları Nasıl Olacak

Oy Pusulaları Nasıl Olacak

20 Nisan 2018 - 14:32

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy pusulası nasıl olacak?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde kullanılacak pusulayla ilgili detayları anlatan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "2 oy pusulası var. Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği pusulası. İttifak, milletvekili pusulasında yer alacak. Cumhurbaşkanlığı pusulasında adayın ismi, resmi ve mühür yeri olacak. İttifak adı yer almayacak" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Habertürk TV'de erken seçimle ilgili soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde kullanılacak pusulayla ilgili detayları açıklayan Elitaş, şunları söyledi:
2 oy pusulası var. Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği pusulası. İttifak, milletvekili pusulasında yer alacak. Cumhurbaşkanı adaylarını partiler zaten açıkladı. Cumhurbaşkanlığına aday olmak için şartlar belli. Ya 100 bin imza toplayacaksınız ya da 20 milletvekilinin imzası ile aday gösterileceksiniz.

Cumhurbaşkanlığı pusulasında adayın ismi, resmi ve mühür yeri olacak. İttifak adı yer almayacak.

 


'96 PARTİ BİR ARAYA GELSE YÜZDE 5 YAPMADIĞINA GÖRE ADAY ÇIKARAMAZ'


100 bin imzayı kim toplarsa aday olabilir. MHP'nin adayı Erdoğan'dır. HSP başka bir aday çıkarma hakkına sahiptir. Geri kalan 96 parti bir araya gelse yüzde 5 yapmadığına göre aday çıkaramaz, ancak 100 bin imza ile çıkarır. 
Malum parti milletvekilliği seçimlerine bir partinin gölgesi altında girebilir ancak 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı çıkarabilir. CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu olmalıdır. Merdivene ters binmez ise aday olacaktır. Siyaset cesaret işidir. 
Bahçeli, Türkiye'nin bekası için Erdoğan liderliğindeki yeni yönetim sistemini destekleyen bir milli duruş gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x