Özür Dileyecekler!

Özür Dileyecekler!

23 Mayıs 2019 - 08:23

YSK’nın kararını değerlendiren İmamoğlu, "Dağ fare doğurdu" derken, Yıldırım "oylar çalındı" iddiasının kararda yer almamasına dair, "Bir tarafın söylemini yazacak halleri yok, biz bunu halk diliyle söylüyoruz" dedi

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimini iptal etmesiyle mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, YSK'nın gerekçeli kararını değerlendirdi.

Bir televizyon programına katılan İmamoğlu, "Dağ fare doğurdu. Bir kere 250 sayfa bana göre hiçbir şey ifade etmiyor. Sadece 100 sayfaya yakınına A.B, A.P gibi isimler yazılmış. Edebiyat dersinde eğer derse çalışmamışsanız sayfalarca yazı yazarsınız. Edebiyat öğretmeni de size koca bir sıfır verir. Bu gerekçeli karar dediğimiz şey tam bir gerekçesiz karar. Sıfır gerekçe" dedi.

YSK'nın 17 gündür gerekçeli kararı hazırlamak için çalıştığını söyleyen İmamoğlu, "Sonuca tesir etti deniyor ya. Bize bir oran verin, rakibim kaç oy aldı, ben kaç oy aldım" diyerek, YSK'nın istatistiki olarak bu verilere yer vermesi gerektiğine dikkat çekti.

CHP'li aday, "İmamoğlu kaç oy aldı, sayın Binali Yıldırım kaç oy aldı? Niye farazi konuşuyorsunuz? Sayın Yıldırım’ın aldığı oy belli, İmamoğlu’nun aldığı oy belli. Çıkacaklar şimdi televizyonlara iftar sofralarında 16 milyon insandan kocaman bir özür dileyecekler. Yetmez, tövbe istiğfar edecek. İftira ettik diye" şeklinde konuştu.

"16 milyon insanı cezalandırılıyorlar"

YSK'nın gerekçeli kararında yer alan "sandık kurulu başkanlarının kanuna aykırı biçimde belirlenmesi” konusuna değinen İmamoğlu, "Sandık kurulu başkanının kamu görevlisi olmaması seçmene yüklenecek bir husus değil. Kendi yaptıları şayet bir hata ise bundan 16 milyon insanı cezalandırılıyorlar" dedi.

AKP tarafından dile getirilen oyların çalındığı yönündeki iddialara da değinen CHP'li İmamoğlu, "Hani çalma nerede? Bu ülkenin bütün yöneticileri hem de Ramazan ayında, iftar sofralarında çaldılar dediler. Bu milletin vicdanına sığar mı bu anlayış?” sorusunu yöneltti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x