Pandemi Döneminde Kuruyan Ellere Dikkat!

Pandemi Döneminde Kuruyan Ellere Dikkat!

11 Kasım 2020 - 20:00

Pandemi sürecinde sürekli suya, sabuna ve yüksek miktarda alkol içeren dezenfektanlara maruz kalarak kuruyan ellerinizin nem dengesini tekrar kazanması için birkaç küçük formülümüz var!

Nemlendirici içerikli sabunlar kullanın
İçinde nemlendirici krem bulunan veya bitkisel yağlar içeren sabunlar kullanarak elleriniz kimyasalların etkisinden korumak ve nemli kalmasını sağlamak mümkün.

Ilık su ile yıkayın
Pandemi sürecinde ellerinizin daha hijyenik olması için aşırı sıcak su ile yıkıyorsanız, tahrişe ve cilt kuruluğuna davetiye çıkarıyorsunuz demektir. Uzmanlar sıcak suyun ekstra bir korunma sağlamadığını, normal ısıda su ve uygun bir sabun ile yapılan temizliğin, virüslerden korunmada yeterli etkiye sahip olduğunu belirtiyor.

Dezenfektan ve kolonya kullanımında aşırıya kaçmayın
El temizliğinde ilk tercihiniz mutlaka su ve sabunla yıkamak olmalıdır. Cilt sağlığınızı korumak için alkol içerikli ürünleri yalnızca acil durumlarda ve elinizi yıkayamadığınız anlarda kullanın.

Gece boyu nemlendirin
Gün içinde cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyle ellerinizi sık sık nemlendirmenin yanı sıra gece yatmadan önce süreceğiniz yoğun kıvamlı bir nemlendirici ile ellerinize uyku süresince bakım yapabilirsiniz. Kremi sürdükten sonra eldiven giyip uyursanız, sabaha pamuk gibi ellerle uyanmak mümkün!

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x