PARFÜMÜNÜZÜN KALICI OLMASI İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER...

PARFÜMÜNÜZÜN KALICI OLMASI İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER...

PARFÜMÜNÜZÜN KALICI OLMASI İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER...

14 Mart 2018 - 18:30


Kimilerinin vazgeçilmezi kimilerinin mesafeli yaklaştığı parfüm... Vanilyalısı, baharatlısı, hafif kokanı, meyve kokulusu gibi yüzlerce çeşidi vardır. Hangi parfümü tercih ederseniz edin kalıcı olması için bazı püf noktalarını kaçırmamanız gerekiyor.
En çok yapılan hatalardan biri parfümle deodorantın amacını karıştırmaktır. Deodorant terlemeye karşı kullanılırken parfümün böyle bir kullanım amacı yoktur. Parfüm kullanılmadan önce cildin temiz olması gerekmektedir. Temiz cilde uygulanan parfümün kokusunun kalıcılığını artar. Duş aldıktan sonra vücuda nemlendirici sürmek de aynı şekilde kokuyu hapsedeceğinden kalıcılık artmış olur. Ayrıca parfümü sıktıktan sonra sıktığınız yeri ovup yaymaya çalışmayın. Temas etmeniz kokuyu yaymak yerine kokunun kısa sürede yok olmasına sebep olur.
Parfümü belirli noktalara uygulayın

Parfümün kalıcı olması için dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise parfümü sıkarken belirli noktaları tercih etmektir. Bileklerin iç kısmı, boyun-gerdan bölgesi, kulak arkası gibi bölgeler vücut ısısının fazla olduğu bölgeler olduğundan, parfümü bu noktalara uyguladığınızda ısı kokuyu muhafaza etmeye yardımcı olur. Dolayısıyla parfüm daha kalıcı olmuş olur. Ayrıca uzun saçlar da parfümün buram buram yayılmasını sağlayan, tavsiye edilen bir bölgedir.

Parfüm tercihi

Parfüm tercihi başlı başına kokunun kalıcılığını etkileyen faktörlerdendir. Fakat tabii ki bu pahalı parfüm iyidir, kokusu kalıcıdır, gibi anlamlara gelmez. Parfümün içeriğindeki yağ oranı ne kadar fazlaysa kokusunun kalıcılığı da o kadar fazla olacaktır. Örneğin özellikle yazın tercih edilen hafif kokuların yoğunluğu az olduğundan uzun süre kalıcı değillerdir. Esans miktarı fazla olan parfümler ise yoğunluğu fazla olduğu için daha ağır kokulara sahiplerdir ve kalıcılıkları da aynı oranda fazladır.

Kullanım önerisi

Kozmetik ürünlerinin de bir son kullanma tarihi olduğu unutulmamalıdır. Parfümler de alındıktan sonra tüketim tarihine kadar kullanılmalıdır. Kullanılmasa bile çok uzun süre bekleyen parfümler kalıcılığını yitirir. Sağlık açısından da cilde zararlı hâle gelirler. Kullanım süresi boyunca da parfümlerinize iyi bakmak, koku kalitesini arttırmak için önemlidir. Parfüm şişeleriniz direkt güneş gören bir yerde bulunmamalıdır. Şişeleri sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutmalı, daha çok serin, kuru yerlerde muhafaza etmelisiniz. Bütün bu maddelere dikkat ettiğinizde parfümünüzün kalıcılığını göreceksiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x