Parlayan Bir Cilde Sahip Olabilirsiniz!

Parlayan Bir Cilde Sahip Olabilirsiniz!

03 Aralık 2019 - 19:30

Cildimiz bedenimizin dışarı açılan penceresidir. Durum böyle olunca hiçbirimiz penceremizi kirli göstermek istemeyiz. Cildin hem içten hem de dıştan temizliği bu yüzden oldukça önem teşkil eder

Cilt temizliği temelinde oldukça kolay adımlara sahip olsa da sorun bunu rutine bağlamaktır. Düzenli bir cilt temizleme alışkanlığınız olduğu takdirde siz de oldukça fresh görünen ve sağlıkla parlayan bir cilde sahip olabilirsiniz.

BOL SU İÇİN
İlk madde en klasik ama en işe yarayan madde. Bol su içmek sadece cildiniz için değil mideniz böbrekleriniz ve tüm üriner yapınız için faydaları sayılamayacak kadar önemli bir eylemdir. Yüzünüzün ve tüm bedeninizin sağlıkla parlaması için vücut kitle endeksinize göre günlük içmeniz gereken su miktarını belirlemelisiniz.


ASLA MAKYAJLI UYUMAYIN
Fondöten ve kapatıcılar teninizin nefes almasını engeller. Durum böyle olunca zaten tüm gün hava alması englenen cilt, gece de bu işlemin devamı halinde siyah nokta ve sivilce ile sizi ertesi güne karşılar.


CİLT TİPİNE UYGUN YÜZ TEMİZLEME JELİ KULLANIN
Makyajınızı çıkarttıktan sonra yüzünüzü cilt tipinze uygun bir temizleme jeli ile temizleyin. Burada önemli nokta cilt tipinize uygunluk. Kuru ciltliler nemlendirmesi yüksek ürünleri, yağlı ciltler ise kurutmadan cildin fazla yağını alacak ürünleri tercih etmeli. Bu temizleme jellerinde düzen önemlidir. Kendinize uygun bir jel bulduktan sonra sık değişikliğe gitmeyip bir süre onu kullanmaya devam edin.


SIK YÜZ YIKAMAK İYİ DEĞİLDİR
Yüzünüzü sık sık yıkamanız ciltte bulunan sebumların çabuk kaybına sebep olur. kısa vadede cilt su ile yumuşamış gibi gelse de ileriki yaşlarda bu sebum eksikliği kırışıklarla karşına çıkıp başınızı epey ağrıtabilir.


PEELİNG CİDDİ BİR İŞTİR
Peelingler içerisinde bulunan tanecikleriden dolayı oldukça güçlü metaryellerdir. Bu sebeple en fazla haftada iki kez hatta hassas bir cilde sahipseniz haftada bir kez yapılması uygundur.


NEMLENDİRİCİ TAMAM, PEKİ YA GÖZ ALTI KREMİ
Artık hepimiz nemlendirici kullanıyoruz. Ancak unuttuğumuz bir bölge var ki yüzün yorgun görünümünde başrol oynuyor. Göz altlarımız. Bu bölge için de ayrı bir nemlendirici edinmenizi tavsiye ederiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x