Pitbull Beslemek Yasak mı?

Pitbull Beslemek Yasak mı?

22 Ekim 2019 - 20:30

Son zamanlarda artan köpek saldırıları haberleri Türkiye'de gündemin üst sıralarında bu konunun tartışılmasını beraberinde getirirken, kimi olaylarda da köpek sahipleri ile komşuları mahkeme salonlarında karşı karşıya geliyor. İstanbul'da pitbull besleyen komşularını apartmanda istemeyen ev sahipleri soluğu mahkemede aldı

Kayseri'de köpek saldırısı can aldı, Kırşehir'de ise yaraladı. İstanbul Sancaktepe'de henüz bu olmadı ama pitbull cinsi köpek sahibi ile apartman sakinleri karşı karşıya geldi. Tarafların köpek kavgasında son sözü mahkeme söyledi. Mahkeme "binada pitbull beslenemez" dedi, şikayetçi komşuyu haklı buldu. Pitbull sahibine para cezası verildi.

Bina sakininden suç duyurusu
Habere göre, söz konusu olay İstanbul Sancaktepe'de yaşandı. Binada pitbull cinsi köpek besleyen Onur Karabiçek, komşularının tepkisini çekti. Köpeğin saldırgan halinden dolayı korku ve tedirginlik yaşayan bina sakinlerinden Mehmetveli Genç, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"Köpeği serbest bırakıyor"
Şikayetçi komşunun iddiasına göre pitbull cinsi köpek apartmanda serbest bırakılıyor, her yere pisliyor. Dahası bütün apartmanın sesten uyuyamamasına neden oluyor. Olayı soruşturan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, herhangi bir suç unsuru bulunmadığını belirtti. Takipsizlik kararı verdi. Şikayetçi komşu da geri adım atmadı, takipsizlik kararına itiraz etti.
Pitbull'u ülkeye sokmak yasak
Mehmetveli Genç’i sevindiren haber mahkemeden geldi. Mahkeme takipsizlik kararının kaldırılmasını istedi. Pitbullun bina sakinleri için tehlike yarattığını söyledi.

Mahkemenin kararında bir gerekçe daha vardı; o da Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesi. Maddeye göre pitbull tarzı köpekleri üretmek, sahiplendirilmek, ülkeye sokmak, satmak veya takas etmek yasak.
Yani pitbullun binada bulundurulması yasal değil. Bu yüzden kararda pitbull besleyen kişinin Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından idari para cezasına çarptırılması gerektiği belirtildi.

Gönderilmesini istiyoruz
Şikayetçi apartman sakini Mehmetveli Genç, korkularından apartmandan çıkamadıklarını söyleyerek, "Merdivenleri pisliyor. Çevreyi pisliyor. Giren çıkan insanlar korkuyor. Sesten uyutmuyor. Durumdan şikayetçiyiz" dedi. Diğer apartman sakinleri de köpeğin gönderilmesini istedi.

Köpeğin sahibi iddiaları reddetti
İddiaların ve pitbullun sahibi Onur Karabiçek suçlamaları reddetti. Köpeğinin kimseye zarar vermediğini belirterek, “Şu zamana kadar benim köpeğim kimseyi ısırmamıştır, kimseye zarar vermemiştir. Hiçbir problem yaratmamıştır. Pitbullarda kötü köpek yoktur, kötü sahip vardır. Ben köpeğime düzenli şekilde baktığım için hiçbir sıkıntı olmuyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x