Piyasalarda Son Durum!

Piyasalarda Son Durum!

16 Eylül 2019 - 09:28

Dolar - euro kaç TL? 16 Eylül 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. Petrol fiyatlarındaki ani artış içeride dolar/TL kurunu da yukarı çekti...

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası geride bıraktığımız hafta hızlı bir şekilde gerileyerek 5,67 seviyelerini gören dolar/TL, yeni haftanın ilk iş gününe petrol fiyatlarında yaşanan ani şokun da etkisiyle 5,73 TL seviyelerinde başadı.

Euro/TL ise 6,35 TL seviyelerinde yer alıyor.

Uzmanlar, TCMB'nin politika faizini 325 baz puan indirerek yüzde 16,50'ye çekmesinin Türk lirası varlıkları pozitif etkilediğini, bu kararın ardından Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) da faiz indirimine gitmesinin fiyatlamada önemli rol oynadığını söyledi.

Bugün yurt içinde, TÜİK tarafından açıklanacak haziran ayına ilişkin işgücü istatistiklerini, temmuz ayına ilişkin perakende satış ve ciro endeksleri takip edilecek. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde,  İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayrı ayrı görüşecek, Türkiye-Rusya Federasyonu-İran Üçlü Zirvesi gerçekleşecek.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,6410 seviyesinin kırılması halinde 5,6050'nin destek konumuna gelebileceğini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x