PİYASALARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ BÜYÜME RAKAMLARI AÇIKLANDI!

PİYASALARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ BÜYÜME RAKAMLARI AÇIKLANDI!

11 Aralık 2017 - 10:32

Türkiye Üçüncü Çeyrekte Yüzde 11,1 Büyüdü
Türkiye ekonomisi hız kesmiyor. Bu yılın temmuz, ağustos, eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte ekonomi yüzde 11,1 büyüdü.
Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre türkiye ekonomisi Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 oranında büyüdü.
BEKLENTİLER YÜZDE 10 SEVİYESİNDEYDİ

Beklentiler yüzde 10 seviyesindeydi. Türkiye, bu performansıyla tüm dünya ülkelerini geride bırakarak üçüncü çeyrekte en hızlı büyüyen ekonomi oldu. Geçen yıl aynı dönemde yaşanan darbe girişiminin oluşturduğu baz etkisi ve başta Kredi Garanti Fonu (KGF) olmak üzere hükümetin teşviklerinin etkisiyle büyümede güçlü bir artış bekleniyordu. Ekonomi, başta KGF olmak üzere istihdam ve vergi teşviklerinin desteğiyle iç talep öncülüğünde birinci çeyrekte yüzde 5.2, ikinci çeyrekte yüzde 5.1 büyüdü. İlk altı aylık büyüme yüzde 5 seviyesindeydi. Ekonomistlerin yılın tümü için büyüme beklentisi ise yüzde 6.5 seviyelerinde. Hükümet de yüzde 7'nin bulunabileceği görüşünde. Orta Vadeli Program'da (OVP) 2017 için daha önce yüzde 4.4 olan büyüme beklentisi eylül sonunda yapılan revizyonla yüzde 5.5'e çıkarılmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x