PKK’lılar Kaçıyor!

PKK'lılar Kaçıyor!

24 Aralık 2018 - 09:32

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme emri vermesiyle şaşkına dönen YPG/PKK'lı teröristler, Münbiç Hapishanesi’nde alıkoydukları sivillerin bir kısmını Ayn İsa’ya götürdü. Alınan habere göre PKK'lılar günlerdir devriyeye çıkmadı ve şehir merkezinde görünmedi, bir bölümü ise sivil kıyafetle şehri terk etti. Birkaç ABD askeri ise sokakları dolaşarak varlıklarını hissettirmeye çalışıyor

Türkiye'nin büyük çaplı sevkiyatını gören PKK'lılar Münbiç Hapishanesi'nde alıkoydukları sivillerden bir kısmını Tel Abyad-Rakka arasındaki Ayn İsa'ya götürdü. Gece saatlerinde örgütün silah deposu olarak kullandığı Münbiç buğday silolarında da sabaha dek hareketlilik yaşandı.
Onlarca TIR, silolardan aldığı silah ve cephaneyi Çelebiye bölgesine taşıdı. Bölge kaynakları, PKK'lı teröristlerin günlerdir hiçbir devriye faaliyetinde bulunmadığı, şehir merkezinde de hiç görünmediği bilgisini veriyorlar. Türkiye'nin sevkiyatına paralel olarak sivil kıyafetler giyen onlarca PKK'lının Münbiç'i terk ettiği bildiriliyor.
Münbiçli Muhammed Ebu Yasir, gece başlayan kaçırma faaliyetinin sabah namazına dek sürdüğünü ve kaçırılanlar içerisinde binlerce dosya, para ve kıymetli eşyanın da bulunduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘operasyon' mesajının ardından Münbiç merkezde günlerdir görünmeyen ABD askerleri dün birdenbire ortaya çıktı. Sokakta tur atıp bazı dükkanları ziyaret eden birkaç Amerikan askeri, Münbiçlilere ‘sakin olun' çağrısında bulundu.
PARAYA ÇEVİRME TELAŞI
Gün içerisinde ABD'nin verdiği bazı uzun menzilli füze ve havanları taşımaya çalışan terör örgütü mensuplarının tüm hareketliliği Türkiye tarafından yakın takibe alındı. Münbiç'de çok sayıda örgüt üyesi, müdahale korkusuyla bazı ailelerin evlerine ve mallarına ‘işbirlikçi' iftirasıyla el koymaya çalıştı. Gasp girişiminin muhatapları arasında Muhammed, Hasan ve Mülhim aileleri de bulunuyor.
Bazı teröristler ise bölgede günlerinin sayılı olduğunu görünce, esir tuttukları kişileri paraya çevirmenin peşine düştü. Teröristler, bir süredir alıkoydukları bazı isimlerden para isteyerek onları ailelerine götüreceklerini söylüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x