Pürüzsüz Cilt İçin Yapmanız Gerekenler

Pürüzsüz Cilt İçin Yapmanız Gerekenler

15 Aralık 2020 - 20:00

9 adımda pürüzsüz cilt için yapmanız gerekenler. Cilt sağlığınızı nasıl korursunuz? Cilt sağlığı ile ilgili her şey yazımızın devamında

İyi bir cildiniz yoksa, cildinizin bakıma ihtiyacı olabilir. Güzellikleriyle dillere destan modellerin cildi gibi bir cilde sahip olmak için ufak ancak dikkat etmeniz gereken önerilere ihtiyacınız var. İşte 9 adımda pürüzsüz cilt konusunda sizin için derlediklerimiz ;

9 Adımda Pürüzsüz Cilt

 

Pürüzsüz Cilt İçin Öneriler

Cilt Sağlığınız İçin Nelere İhtiyacınız Var?

  • Düzen
  • Disiplin
  • Cilttemizleyici
  • Döküntüler için yumuşak bir fırça
  • Nemlendirici
  1. adım: Pürüzsüz Cilt konusunda öncelikle dikkat edilmesi gerekenler cilt bakımı ve temizliğinin düzenli yapılmasıdır. Tüm modeller photoshop'un nimetlerinden yararlanıyor, hiçbir cilt bakımı photoshop'lu güzelliği sağlamaz ancak cildinizin sağlıklı göründüğüne dikkat edin.
  1. adım: Bir bakım ürünü almadan önce cilt tipinizi öğrenin. Cildinizin kuru, yağlı, normal ya da karma olup olmadığını öğrendikten sonra size uygun bakım ürününü kullanabilirsiniz.
  1. adım: Günde en az 2 kere bakım yapmaya özen gösterin. İlkini sabah ve diğerini yatmadan önce yapabilirsiniz. Zamanla cildinizin arındığını ve daha canlı göründüğünü fark edeceksiniz.
  1. adım: Cildinizde temizleyici kalıntıları kalmadığından emin olun. İyi bir cilt temizleme ürünü alın, cildinize yavaş bir masajla uygulayın. Kirlerin iyice temizlendiğinden, fazla yağların alındığından emin olun. Daha sonra cildinizi iyice durulayın.
  1. adım: Düzenleyici her zaman T bölgesi (alın, burun ve çene) yağlı olan ciltler için gereklidir. Aşırı parlaklığı kontrol edilmesini sağlar.
  1. adım: Ciltte dökülmeler donuk bir görünüme sahip olmanıza neden olabilir. Bir ya da iki haftada bir cilt yüzeyinizdeki ölü hücrelerinizi temizleyin. Titreşimli yumuşak fırçalar ile hassas bir şekilde cildinizi fırçalayın.
  1. adım: Nemlendiriciler cildinizin yumuşak ve genç kalmasını sağlar. Ufak kırışıklıkları ve cildinizin kurumasını önlemek için cildinize uygun nemlendirici kullanabilirsiniz. Güneş ışınlarından koruyan SPF içeren nemlendiricileri tercih edin.
  1. adım: Vitaminler beslenmenizi düzenleyip size enerji verebilir. Ek olarak cildinizi koruyan yiyeceklerle beslenin. Sadece ıvır zıvır yiyen biriyseniz cildiniz de bundan doğal olarak etkilenir. Cildinize yararlı meyve ve sebzeleri günlük beslenme listenize ekleyin.
  1. adım: Sağlıklı cilde sahip olmanın en hızlı yolu günlük ihtiyacınız olan suyu içmenizdir. Kafein, gazlı içecek, alkol gibi içecekleri içmeyi bırakın ve su içmeye başlayın. Her zaman yanınızda arabada, çantanızda ya da masanızda 1 şişe su bulundurun. Suyun gücünü küçümsemeyin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x